Stručna praksa

Akronim
B04721b
Status predmeta
obavezan
Semestar
7
Fond časova
0P + 0V
Broj ESPB
3.0
Studijski program
Prehrambene tehnologije i industrijske biotehnologije - 240 ECTS
Modul
smjer Kontrola kvaliteta i higijenske ispravnosti namirnica, smjer Nutritivni kvalitet hrane i ishrane, smjer Proizvodni
Tip studija
Akademske studije prvog ciklusa
Nastavnik (predavač)
Nastavnik/saradnik (vježbe)

Nema podataka

Nastavnik/saradnik (DON)
Uslovljnost drugim predmetima / Oblik uslovljenosti

/

Oblik uslovljenosti:

/

Ciljevi izučavanja predmeta

Studentska stručna praksa ima za cilj da studentu omogući da se u okviru izabrane oblasti rada, upozna sa realnim poslovnim okruženjem u proizvodnim sistemima i institucijama koje se bave poslovanjem u oblastima za koje se student obrazuje, kao i sa mogućnostima za praktičnu primjenu osnovnih, teorijsko-metodoloških, naučno-stručnih i stručno-aplikativnih znanja i vještina stečenih u toku studija.

Ishodi učenja (stečena znanja)

U okviru stručne prakse student je osposobljen za primjenu prethodno stečenih teorijskih i praktičnih znanja i vještina kod rješavanja konkretnih problema u okviru izabrane oblasti rada. Student je upoznat sa funkcionisanjem i organizacijom rada izabranog preduzeća ili institucije u kojoj je ostvario praksu.

Sadržaj predmeta

Upoznavanje sa poslovnim okruženjem privrednog društva u kojem se obavlja stručna praksa, sa poslovima koje obavlja diplomirani inženjer prehrambene tehnologije odgovarajućeg smjera u datom poslovnom sistemu. Student je dužan da vodi dnevnik rada u kojem će navesti podatke i saznanja do kojih je došao, kao i aktivnosti koje je realizovao u toku obavljanja stručne prakse.

Literatura
  1. Stručna i naučna literatura iz oblasti studijskog programa.

Oblici provjere znanja i ocjenjivanje

Ocjena rada u toku obavljanja stručne prakse i Dnevnika rada

Metode izvođenja nastave

Uključivanje u proces rada preduzeća ili institucije, pod mentorstvom predmetnog nastavnika i predstavnika preduzeća, u kojem je student obavio stručnu praksu.