Stručna praksa
Nema podataka
/
/
Studentska stručna praksa ima za cilj da studentu omogući da se u okviru izabrane oblasti rada, upozna sa realnim poslovnim okruženjem u proizvodnim sistemima i institucijama koje se bave poslovanjem u oblastima za koje se student obrazuje, kao i sa mogućnostima za praktičnu primjenu osnovnih, teorijsko-metodoloških, naučno-stručnih i stručno-aplikativnih znanja i vještina stečenih u toku studija.
U okviru stručne prakse student je osposobljen za primjenu prethodno stečenih teorijskih i praktičnih znanja i vještina kod rješavanja konkretnih problema u okviru izabrane oblasti rada. Student je upoznat sa funkcionisanjem i organizacijom rada izabranog preduzeća ili institucije u kojoj je ostvario praksu.
Upoznavanje sa poslovnim okruženjem privrednog društva u kojem se obavlja stručna praksa, sa poslovima koje obavlja diplomirani inženjer prehrambene tehnologije odgovarajućeg smjera u datom poslovnom sistemu. Student je dužan da vodi dnevnik rada u kojem će navesti podatke i saznanja do kojih je došao, kao i aktivnosti koje je realizovao u toku obavljanja stručne prakse.
Stručna i naučna literatura iz oblasti studijskog programa.
Ocjena rada u toku obavljanja stručne prakse i Dnevnika rada
Uključivanje u proces rada preduzeća ili institucije, pod mentorstvom predmetnog nastavnika i predstavnika preduzeća, u kojem je student obavio stručnu praksu.
-
Nauka
- Kancelarija prorektora za naučno-istraživački rad i razvoj
- Program naučno-istraživačkog rada
- Aktuelno
- Pozivi za prijavu projekata
- Projekti na Univerzitetu
- Horizont Evropa
- Instituti i centri
- Oprema i infrastruktura
- Izdavačka djelatnost
- Časopisi
- Konferencije
- Predatorski časopisi i konferencije
- Digitalni repozitorijum
- Baze i repozitorijumi otvorenog pristupa
- Priče za primjer
- Podaci za projektne prijave
- Infografika projekti
- Prezentacija NiR UNIBL