Стручна пракса

Акроним
Б04721б
Статус предмета
обавезан
Семестар
7
Фонд часова
0П + 0В
Број ЕСПБ
3.0
Студијски програм
Прехрамбене технологије и индустријске биотехнологије - 240 ECTS
Модул
смјер Контрола квалитета и хигијенске исправности намирница, смјер Нутритивни квалитет хране и исхране, смјер Производни
Тип студија
Академске студије првог циклуса
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вјежбе)

Нема података

Наставник/сарадник (ДОН)
Условљност другим предметима / Облик условљености

/

Облик условљености:

/

Циљеви изучавања предмета

Студентска стручнa пракса има за циљ да студенту омогући да се у оквиру изабране области рада, упозна са реалним пословним окружењем у производним системима и институцијама које се баве пословањем у областима за које се студент образује, као и са могућностима за практичну примјену основних, теоријско-методолошких, научно-стручних и стручно-апликативних знања и вјештина стечених у току студија.

Исходи учења (стечена знања)

У оквиру стручне праксе студент је оспособљен за примјену претходно стечених теоријских и практичних знања и вјештина код рјешавања конкретних проблема у оквиру изабране области рада. Студент је упознат са функционисањем и организацијом рада изабраног предузећа или институције у којој је остварио праксу.

Садржај предмета

Упознавање са пословним окружењем привредног друштва у којем се обавља стручна пракса, са пословима које обавља дипломирани инжењер прехрамбене технологије одговарајућег смјера у датом пословном систему. Студент је дужан да води дневник рада у којем ће навести податке и сазнања до којих је дошао, као и активности које је реализовао у току обављања стручне праксе.

Литература
  1. Стручна и научна литература из области студијског програма.

Облици провјере знања и оцјењивање

Оцјена рада у току обављања стручне праксе и Дневника рада

Методе извођења наставе

Укључивање у процес рада предузећа или институције, под менторством предметног наставника и представника предузећа, у којем је студент обавио стручну праксу.