проф. др Славица Грујић

проф. др Славица Грујић

редовни професор
Наставник - II-4
Технолошки факултет
Научна областЗвањеДатум избора
Управљање и контрола квалитета хране и пићаредовни професор 6. јул 2015.

Орг. јединица

  • Технолошки факултет - Катедра за прехрамбене технологије и индустријске биотехнологије

Предмети

Технолошки факултет
Академске студије другог циклуса
Академске студије првог циклуса

Библиографија

Радови у часописима

Blending Tradition and Technology: A Celery–Parsley–Turmeric Formulation for Functional Ingredient Applications
DOIdoi.org/10.3390/pr13061849
ЧасописProcesses
Година2025
АуториСтаниша Латиновић, Olja Šovljanski, Славица Грујић, Lato Pezo, Dubravka Škrobot, Jasna Čanadanović-Brunet, Dragoljub Cvetković, Ладислав Василишин, Наташа Лакић - Каралић, Biljana Pećanac, Горан Вучић, Mirjana Milošević и Jelena Vulić
Волумен13
Број6
Веб адресаhttps://www.mdpi.com/2227-9717/13/6/1849
Development, quality assessment, and antioxidant properties of fruit gels made from cornelian cherries
DOIhttps://doi.org/10.61458/jepm.2024.209
ЧасописJOURNAL OF ENGINEERING AND PROCESSING MANAGEMENT
Година2024
АуториБожана Оџаковић, Vanja Ćupina, Славица Грујић, Станиша Латиновић и Zoran Kukrić
Волумен16
Број1
Страница од15
Страница до20
Effect of wholegrain buckwheat flour addition on chemical composition and sensory quality of nutritive enriched wheat scones.
DOIhttps://doi.org/10.59919/JCTE04202301E233
ЧасописJournal of Chemists, Technologists and Environmentalists
Година2023
АуториНаташа Лакић - Каралић, Ладислав Василишин, Славица Грујић, Божана Оџаковић и Tanja Marić
Волумен4
Број1
Страница од1
Страница до6
Веб адресаhttps://glasnik.tf.unibl.org/article/233
Factors affecting consumer preference for healthy diet and functional foods.
DOIhttps://doi.org/10.21603/2308-4057-2023-2-576
ЧасописFoods and Raw Materials
Година2023
АуториСлавица Грујић и Mirjana Grujčić
Волумен11
Број2
Страница од259
Страница до271
Веб адресаhttps://jfrm.ru/en/issues/21476/21568/
Implementation of food safety regulations in the Balkan countries
ЧасописJournal of Hygienic Engineering and Design
Година2023
АуториIgor Grujic, Branko Latinovic и Славица Грујић
Волумен45
Страница од45
Страница до56
Веб адресаhttps://keypublishing.org/jhed/jhed-volumes/jhed-volume-45-fqs-7-igor-grujic-branko-latinovic-slavica-grujic-2023-implementation-of-food-safety-regulations-in-the-balkan-countries/
Effect of formulation variables on sensory quality of thermo-reversible fruit filling for frozen semi-finished bakery products: modelling and optimization
DOI10.7251/JEPM2202046g
ЧасописJOURNAL OF ENGINEERING AND PROCESSING MANAGEMENT
Година2022
АуториСлавица Грујић, Божана Оџаковић и Goranka Atelj
Волумен14
Број2
Страница од46
Страница до56
Веб адресаwww.jepm.tfzv.ues.rs.ba
APPLICATION OF FUZZY LOGIC FOR DETERMINATION OF OPTIMAL NUMBER OF EVALUATORS FOR DESCRIPTIVE SENSORY ANALYSIS
Sweet bakery products for diabetics’ diet and analysis the risks associated with selected ingredients
DOI10.7251/JEPM2102054G
ЧасописJOURNAL OF ENGINEERING AND PROCESSING MANAGEMENT
Година2021
АуториСлавица Грујић и Божана Оџаковић
Волумен13
Број2
Страница од54
Страница до66
Веб адресаwww.jepm.tfzv.ues.rs.ba
The strategy of increasing production competitiveness in food industry of the Republic of Srpska by stimulating a new product development
DOI10.7251/ACE2134067G
ЧасописACTA ECONOMICA
Година2021
АуториСлавица Грујић и Mirjana Grujičić
Волумен19
Број34
Страница од67
Страница до84
Веб адресаwww.ae.ef.unibl.org
Correlations between chemical and certain rheological quality parameters of wheat flour and bread
DOIhttps://doi.org/10.7251/JCTE2102017K
ЧасописJournal of Chemists, Technologists and Environmentalists
Година2021
АуториНаташа Лакић - Каралић, Ладислав Василишин, Горан Вучић, Славица Грујић и Божана Оџаковић
Волумен2
Број1
Страница од17
Страница до27
Веб адресаhttps://glasnik.tf.unibl.org/
Nutritive and sensory quality of commercial dry - fermented sausages - ”ČAJNA” type with different salt content
DOIhttps://doi.org/10.7251/JEPM2101026O
ЧасописJOURNAL OF ENGINEERING AND PROCESSING MANAGEMENT
Година2021
АуториБожана Оџаковић, Славица Грујић, Драгана Ивановић и Горан Вучић
Волумен13
Број1
Страница од26
Страница до31
Quality of energy-reduced muffin produced with whole-grain wheat flour, safe for diabetics’ nutrition.
DOI10.7251/JCTE2001041G
ЧасописJournal of Chemists, Technologists and Environmentalists
Година2020
АуториСлавица Грујић, Божана Оџаковић и Snježana Božić
Волумен1
Број1
Страница од41
Страница до53
Веб адресаhttps://glasnik.tf.unibl.org/quality-of-energy-reduced-muffin-produced-with-whole-grain-wheat-flour-safe-for-diabetics-nutrition/
The influence of roasting temperature on the physical properties of Arabica and Robusta coffee.
DOIhttps://doi.org/10.2298/APT1950172O
ЧасописACTA PERIODICA TECHNOLOGICA - APTEFF
Година2019
АуториБожана Оџаковић, Natalija Džinić, Славица Грујић и Marija Jokanović
Волумен50
Страница од172
Страница до178
Influence of coffee blends and roasting process on the antioxidant activity of coffee
DOI10.7251/JEPM19021060
ЧасописJOURNAL OF ENGINEERING AND PROCESSING MANAGEMENT
Година2019
АуториБожана Оџаковић, Наталија Џинић, Zoran Kukrić и Славица Грујић
Волумен11
Број2
Страница од106
Страница до111
Nutritivni kvalitet komercijalnih mješavina Arabika i Robusta kafe./ Nutritive Quality of Commercial Blends of Arabica and Robusta Coffee.
DOIhttps://doi.org/10.7251/GHTE18140310
ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
Година2018
АуториБожана Оџаковић, Natalija Džinić, Snežana Kravić, Marija Jokanović и Славица Грујић
Број14
Страница од31
Страница до37
Веб адресаhttps://glasnik.tf.unibl.org/nutritivni-kvalitet-komercijalnih-mjesavina-arabika-i-robusta-kafe/
Identification of products attributes important for food choice
ЧасописAgro FOOD Indusrty Hi Tech
Година2017
АуториСлавица Грујић и Mirjana Grujčić
Волумен28
Број6
Страница од68
Страница до72
Веб адресаhttp://www.teknoscienze.com/wp-content/uploads/2017/11/Slavica.pdf.
Effect of roasting degree on the antioxidant activity of different Arabica coffee quality classes.
DOI10.17306/J.AFS.2016.4.39
ЧасописActa Sci. Pol. Technol. Aliment.,
Година2016
АуториБожана Оџаковић, Natalija Džinić, Zoran Kukrić и Славица Грујић
Волумен15
Број4
Страница од409
Страница до417
Веб адреса www.food.actapol.net
Consumer’s research for new functional bakery product development
DOIhttp://dx.doi.org/10.15208/ati.2016.01
ЧасописATI - Applied Technologies & Innovations
Година2016
АуториСлавица Грујић и Mirjana Grujčić
Волумен12
Број1
Страница од1
Страница до16
Веб адресаhttp://academicpublishingplatforms.com/article.php?journal=ATI&number=19&article=2254
Sensory and physico-chemical evaluation of commercial coffees consumed in Banja Luka (Bosnia and Herzegovina) – Part 2*
ЧасописAGRO FOOD INDUSTRY HI-TECH
Година2015
АуториБожана Оџаковић, Natalija Džinić, Славица Грујић, Snežana Kravić и Marija Jokanović
Волумен26
Број5
Страница од60
Страница до63
Веб адресаhttp://www.teknoscienze.com/articles/agro-food-industry-hi-tech-sensory-and-physico-chemical-evaluation-of-commercial-coffees.aspx
Sensory and physico-chemical evaluation of commercial coffees consumed in Banja Luka (Bosnia and Herzegovina) – Part 1
ЧасописAgro FOOD Indusrty Hi Tech
Година2015
АуториБожана Оџаковић, Natalija Džinić, Славица Грујић, Snežana Kravić и Marija Jokanović
Волумен26
Број4
Страница од52
Страница до55
Веб адресаhttp://www.teknoscienze.com/Articles/Agro-FOOD-INDUSTRY-hi-tech-24-.aspx
Uticaj biljnih vlakana na teksturu i senzorna svojstva funkcionalnih barenih kobasica
ЧасописSavremene tehnologije
Година2014
АуториRadoslav Grujić, Goran Vučić, Славица Грујић, Milan Vukić и Божана Оџаковић
Волумен3
Број1
Страница од5
Страница до10
Веб адресаhttp://www.tf.ni.ac.rs/casopis/sveska3/c1.pdf
Effect of Antioxidants on the Colour Stability of Fermented Sausage “Sucuk” Type
DOI10.7251/QOL1401019S
ЧасописQUALITY OF LIFE
Година2014
АуториДаница Савановић, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović
Волумен5
Број1-2
Страница од19
Страница до32
Веб адресаhttp://doisrpska.nub.rs/index.php/qualitiyoflife/article/view/1404/1308
EFFECT OF ROSEMARY EXTRACT AND GREEN TEA EXTRACT ON COLOUR STABILITY AND QUALITY OF FERMENTED SAUSAGE
ЧасописElectronic Journal of Polish Agricultural Universities EJPAU
Година2014
АуториДаница Савановић, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović
Волумен17
Број1
Страница од1
Страница до21
Веб адреса http://www.ejpau.media.pl/volume17/issue1/art-04.html
The Importance of Consumers’ Knowledge About Food Quality, Labeling and Safety in Food Choice
DOIDOI: 10.5539/jfr.v2n4p57
ЧасописJournal of Food Research
Година2013
АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Đorđe Petrović и Јелена Гајић
Волумен2
Број5
Страница од57
Страница до65
Веб адресаhttp://www.ccsenet.org/journal/index.php/jfr
Unapređenje kvaliteta poslovanja u prehrambenoj industriji razvojem novih funkcionalnih proizvoda.
DOIhttp://www.fqce.org.rs/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=70&Itemid=109
ЧасописKvalitet & izvrsnost
Година2013
АуториСлавица Грујић и Danijel Lukajić
Волумен3-4
Страница од38
Страница до44
Веб адресаhttp://www.fqce.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=169&Itemid=116
KNOWLEDGE OF FOOD QUALITY AND ADDITIVES AND ITS IMPACT ON FOOD PREFERENCE
DOIhttp://www.food.actapol.net/pub/10_2_2013.pdf
ЧасописACTA Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria - Acta Sci. Pol., Technol. Aliment.
Година2013
АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Đorđe Petrović и Јелена Гајић
Волумен12
Број2
Страница од215
Страница до222
Веб адресаhttp://www.food.actapol.net/volume12/issue2
Kvalitet crne kafe koja se priprema i konzumira na tradicionalan način
DOI10.7251/JEPMSR1305113D
ЧасописJOURNAL OF ENGINEERING AND PROCESSING MANAGEMENT
Година2013
АуториNatalija Džinić, Marija Jokanović, Божана Оџаковић и Славица Грујић
Волумен5
Број1
Страница од113
Страница до126
Веб адресаhttp://www.journalepm.org/pdf/JOURNAL_OF_ENGINEERING_No_7.pdf
Knowledge of Employees in Restaurants About the Means and Application of HACCP
DOIhttp://qol-au.com/sites/default/files/QOL%20-%20Vol%203%20Issue%203-4%20-%20Slavica%20Grujic.pdf
ЧасописQuality of Life
Година2012
АуториСлавица Грујић, Husein Keran, Dragan Vujadinović и Mitar Perušić
Волумен3
Број3-4
Страница од76
Страница до87
Веб адресаhttp://qol-au.com/node/85
Changes of Physical Properties of Coffee Beans During Roasting
DOIDOI: 10.2298/APT1243021J
ЧасописActa Periodica Technologica
Година2012
АуториMarija R Jokanović, Natalija R Džinić, Biljana R Cvetković, Славица Грујић и Божана Оџаковић
Волумен43
Страница од21
Страница до31
Веб адресаhttp://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/1450-7188/2012/1450-71881243021J.pdf
CLASSIFICATION OF HONEYS FROM THREE GEOGRAPHICAL REGIONS BASED ON THEIR QUALITY CONTROL DATA
DOIhttp://dx.doi.org/10.7251/qol.v5i1-2.465
ЧасописQUALITY OF LIFE
Година2012
АуториСлавица Грујић и Јасмин Комић
Волумен5
Број1-2
Страница од13
Страница до26
Веб адресаhttp://www.qol-au.com
Funkcionalni proizvodi od mesa (pregledni rad)
DOIhttp://hrcak.srce.hr/file/130090
ЧасописFood in health and disease
Година2012
АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић и Dragan Vujadinović
Волумен1
Број1
Страница од44
Страница до54
The Effect of Packing Material on Storage Stability of Sunflower Oil.
DOIhttp://qol-au.com/sites/default/files/QOL%20-%20Vol%202%20Issue%203-4_3%20S%20Grujic.pdf
ЧасописQUALITY OF LIFE
Година2011
АуториСлавица Грујић, Vojislav Aleksić, Milan Vukić и Zoran Petrović
Волумен2
Број3-4
Страница од75
Страница до83
Веб адресаhttp://qol-au.com/node/68
Effect of low and superatmosferic O2 modified atmosphere on the quality of fresh-cut pears.
DOIhttp://academicpublishingplatforms.com/article.php?journal=ATI&number=2&article=291
ЧасописApplied Technologies and Innovations
Година2010
АуториZora Jandric, Robert Soliva-Fortuny, Gemma Oms-Oliu, Olga Martín-Belloso и Славица Грујић
Волумен2
Број2
Страница од29
Страница до39
Веб адресаwww.pieb.cz
Effect of Food Additives on Sensory Characteristics of Thermo-Stable Marmalade
DOIwww.ejpau.media.pl/volume13/issue2/art-11.html
ЧасописElectronic Journal of Polish Agricultural Universities EJPAU
Година2010
АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić и Jelena Poljašević
Волумен13
Број2
Страница од1
Страница до11
Веб адресаhttp://www.ejpau.media.pl/volume13/issue2/art-11.html
Effects of Modified Atmosphere Packaging on Quality and Safety of Fresh Meat.
DOIhttp://qol-au.com/sites/default/files/04-S.Grujic.pdf
ЧасописQUALITY OF LIFE
Година2010
АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić и Karmela Kovačić
Волумен1
Број3-4
Страница од121
Страница до133
Веб адресаhttp://www.qol-au.com/node/32
Satisfaction of the Employed in Food Business and Success of Food Safety Management System Implementation
DOIhttp://econpapers.repec.org/RePEc:ags:pdpieb:92357
ЧасописPerspectives of Innovations, Economics & Business
Година2010
АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић, Пејо Ђурашиновић и Pero Pavlović
Волумен5
Број2
Страница од33
Страница до36
Веб адресаwww.pieb.cz
Workers responsibility in food businesses during implementation of food safety system
DOIhttp://dx.doi.org/10.15208/ati.2010.6
ЧасописApplied Technologies and Innovations
Година2010
АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић, Пејо Ђурашиновић и Pero Pavlović
Волумен1
Број1
Страница од43
Страница до48
Веб адреса http://academicpublishingplatforms.com/journal.php?journal=ATI
Poboljšanje konzistencije i stabilnosti fino usitnjenih barenih kobasica od svinjskog mesa dodatkom emulgatora i stabilizatora
ЧасописTehnologija mesa
Година2010
АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Даница Савановић, Божана Оџаковић и Nikolina Rađenović
Волумен51
Број1
Страница од60
Страница до65
Веб адресаhttp://www.inmesbgd.com/files/doc/casopis/radovi/2010_1_8.pdf
Obuka zaposlenih radnika – preduslov za proizvodnju bezbjedne hrane
DOIhttp://scindeks.ceon.rs/article.aspx?query=ISSID%26and%268903&page=4&sort=8&backurl=%2Fissue.aspx%3Fissue%3D9172
ЧасописKvalitet & izvrsnost
Година2010
АуториRadoslav Grujić, Marina Ivanović, Славица Грујић и Bogoljub Antonić
Волумен20
Број11/12
Страница од47
Страница до53
Веб адресаhttp://scindeks.ceon.rs/article.aspx?query=ISSID%26and%268903&page=4&sort=8&backurl=%2Fissue.aspx%3Fissue%3D9172
Uticaj odabranih aditiva na poboljšanje kvaliteta i stabilnosti boje fino usitnjenih barenih kobasica od pilećeg mesa
ЧасописTehnologija mesa
Година2009
АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Даница Савановић, Божана Оџаковић и Mario Dejanović
Волумен50
Број3-4
Страница од232
Страница до237
Веб адресаhttp://www.inmesbgd.com/files/doc/casopis/radovi/2009_3_4_9.pdf
Unapređenje kvaliteta namirnica rangiranjem senzornih svojstava
ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
Година2009
АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Даница Савановић, Божана Оџаковић и Danica Glavaš
Волумен2
Страница од73
Страница до77
Веб адресаhttp://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_2_Glasnik_broj_2-2009.pdf
Poboljšanje kvaliteta barenih kobasica primjenom deskriptivne senzorne analize.
ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
Година2009
АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Даница Савановић, Божана Оџаковић и Danica Glavaš
Број2
Страница од67
Страница до72
Веб адресаhttp://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_2_Glasnik_broj_2-2009.pdf
Uticaj odabranih sastojaka i prehrambenih aditiva na poboljšanje senzornih svojstava peciva
ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
Година2009
АуториСлавица Грујић, Даница Савановић, Божана Оџаковић, Olja Šavija и Dragana Popara
Број1
Страница од159
Страница до165
Веб адресаhttp://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_1_Casopis_1_jun_09.pdf
Senzorna analiza kao alat za razvoj novih proizvoda
ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
Година2009
АуториСлавица Грујић, Даница Савановић, Божана Оџаковић, Božana Vranješ и Dragana Popara
Број1
Страница од151
Страница до157
Веб адресаhttp://glasnik.tfbl.org/brojevi/G_2009_B_1_Casopis_1_jun_09.pdf
Deskriptivna senzorna analiza kao alat za upravljanje kvalitetom prehrambenih proizvoda
ЧасописHrana i ishrana
Година2009
АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Божана Оџаковић, Даница Савановић и Vedrana Savanović
Волумен50
Број1-2
Страница од9
Страница до13
Uticaj primjene različitih količina kuhinjske soli tokom procesa soljenja na senzorna svojstva kvaliteta svinjske pršute
DOIhttp://www.inmesbgd.com/files/doc/casopis/radovi/2006_3_4_4.pdf
ЧасописTehnologija mesa
Година2006
АуториBogoljub Antonić, Славица Грујић, Radomir Radovanović, Milan Baltić и Radoslav Grujić
Волумен47
Број3-4
Страница од110
Страница до114
Promovisanje kvaliteta meda primjenom sistema upravljanja kvalitetom i zaštitom oznake geografskog porijekla proizvoda
DOIhttp://scindeks.ceon.rs/article.aspx?query=ISSID%26and%264464&page=9&sort=8&stype=0&backurl=%2fissue.aspx%3fissue%3d4464
ЧасописKvalitet
Година2004
АуториСлавица Грујић, Miloš Sorak и Radomir Radovanović
Волумен14
Број9-10
Страница од47
Страница до51
Веб адресаhttp://www.poslovnapolitika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=56
Određivanje sadržaja selena, olova, cinka i kadmijuma u mesu različitih riba
ЧасописTehnologija mesa
Година2000
АуториDragan Mikavica, Славица Грујић, Сњежана Мандић, Горан Вучић и Radenko Đurica
Волумен41
Број4-6
Страница од155
Страница до161
Веб адресаwww.inmesbgd.com/files/casopis.html
Povećanje kvaliteta i plasmana proizvoda preventivnim djelovanjem na uzroke grešaka
ЧасописKvalitet
Година2000
АуториСлавица Грујић, Милош Сорак и Radoslav Grujić
Број11-12
Страница од64
Страница до67
Određivanje sadržaja selena i olova u mesu različitih riba
ЧасописTehnologija mesa
Година2000
АуториДраган Микавица и Славица Грујић
Волумен41
Број1-3
Страница од113
Страница до113
Kvalitet proizvoda kao faktor efikasnosti i efektivnosti proizvodnje
ЧасописDIREKTOR
Година1999
АуториMiloš Sorak и Славица Грујић
Волумен2-3
Страница од24
Страница до26
Istraživanje uticaja kvaliteta proizvoda na efikasnost i efektivnost preduzeća
ЧасописTEHNIKA-ORGANIZACIJA RADA
Година1998
АуториМилош Сорак, Radoslav Grujić и Славица Грујић
Број5-6
Страница одOR1
Страница доOR4
Određivanje bitnih svojstava i karakteristika proizvoda u cilju povećanja efikasnosti i efektivnosti proizvodnje
ЧасописKvalitet
Година1998
АуториСлавица Грујић, Милош Сорак и Radoslav Grujić
Волумен8
Број11-12
Страница од22
Страница до25
Utvrđivanje optimalnog režima sušenja cvijeta zove u industrijskim uslovima
ЧасописGlasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske
Година1997
АуториСлавица Грујић, Slavica Ćuković и Gordana Kos
Волумен39
Страница од67
Страница до70
Opasnosti kod upotrebe aditiva u prehrambenoj industriji,
ЧасописGlasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske
Година1997
АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić и Sandra Petković
Волумен39
Страница од53
Страница до58
Prijedlog kvalitetne ishrane stanovništva u vanrednim uslovima
ЧасописGlasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske
Година1996
АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић и Todor Vasiljević
Волумен38
Страница од57
Страница до60
Uticaj limunske kiseline i sorbitola na pH usitnjenog ćurećeg mesa
ЧасописTehnologija mesa
Година1988
АуториRadoslav Grujić и Славица Грујић
Волумен29
Страница од49
Страница до51

Радови са скупова

Consumers’ Assessment of Food Product Attributes and Their Importance for Food Preferences.
Научни скупXV Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, University of Banja Luka, Faculty of Technology
PublikacijaAbstract book of XV Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, University of Banja Luka, Faculty of Technology, 18-19.10.2024. Banja Luka, BA
Година2024
АуториСлавица Грујић и Mirjana Grujičić
Страница од153
Development of sweet bakery products with controlled nutritive quality, according to the recommendations for a healthy nutrition
Научни скуп11th Central European Congress on Food and Nutrition - CEFood2022
PublikacijaAbstract book of 11th Central European Congress on Food and Nutrition - CEFood2022, The European Federation of Food Science and Technology and Organizing committee. 27-30 September 2022, Čatež ob Savi, Slovenia
Година2022
АуториСлавица Грујић и Божана Оџаковић
Страница од54
Identifying Factors Influencing Consumers’ Preference for Healthy Diet and Food Products with Improved Nutritive Quality
Научни скуп11th Central European Congress on Food and Nutrition - CEFood2022
PublikacijaAbstract book of 11th Central European Congress on Food and Nutrition - CEFood2022, The European Federation of Food Science and Technology and Organizing committee. 27-30 September 2022, Čatež ob Savi, Slovenia..
Година2022
АуториСлавица Грујић и Mirjana Grujčić
Страница од186
Application of fuzzy logic for determination of optimal number of evaluators for descriptive sensory analysis
Научни скупCongress on food quality and safety, health and nutrition - NUTRICON 2021
PublikacijaIn Book of abstracts of Congress on food quality and safety, health and nutrition - NUTRICON 2021, 9-11.june, Ohrid, Republic of Macedonia
Година2021
АуториИгор Грујић, Славица Грујић и Божана Оџаковић
Страница од136
Страница до137
Nutritive and sensory quality of commercial meat products with different salt content
Научни скупVII International Congress “Engineering, Environment and Materials in Process Industry“ EEM2021
PublikacijaIn Book of Abstracts of VII International Congress “Engineering, Environment and Materials in Process Industry" EEM2021, 17-19. March, Jahorina, Republic of Srpska, Bosnia and Herzegovina, 95
Година2021
АуториБожана Оџаковић, Славица Грујић, Драгана Ивановић и Горан Вучић
Страница од95
Intervalne skale za kvantitativnu senzornu ocjenu kvaliteta boje crvenih vina./ Interval scales for quantitative sensory evaluation of red wine colour quality.
Научни скуп2. naučno-stručna konferencija ‚‚Kongres studenata tehnoloških fakulteta“
PublikacijaZbornik radova, 2. naučno-stručna konferencija ‚‚Kongres studenata tehnoloških fakulteta“,
Година2019
АуториМаја Милијаш, Славица Грујић и Александар Савић
Страница од64
Страница до72
Веб адресаhttps://ks.tf.unibl.org/wp-content/uploads/2016/05/zbornik-radova-studentski-kongres-2019.pdf
Razvoj proizvoda sa smanjenim sadržajem šećera kao doprinos industrije kvalitetu ishrane potrošača./ Development of products with reduced sugar content as industry contribution to quality of consumers’ nutrition.
Научни скуп2. naučno-stručna konferencija ‚‚Kongres studenata tehnoloških fakulteta“
PublikacijaZbornik radova, 2. naučno-stručna konferencija ‚‚Kongres studenata tehnoloških fakulteta“
Година2019
АуториKristina Vignjević и Славица Грујић
Страница од73
Страница до94
Веб адресаhttps://ks.tf.unibl.org/wp-content/uploads/2016/05/zbornik-radova-studentski-kongres-2019.pdf
Sadržaj masti u zrnu kafe i uticaj na kvalitet espreso napitka/The effect of lipid content in coffee beans on the quality of the espresso beverage
Научни скупConference Production and processing of oilseeds with international participation
PublikacijaIn Proceedings of 59th Conference Production and processing of oilseeds with international participation, 17-22. Jun, Herceg Novi, Crna Gora
Година2018
АуториНаталија Џинић, Марија Јокановић, Божана Оџаковић, Славица Грујић, Биљана Пајин, Јованка Попов Раљић и Biljana Cvetković
Страница од279
Страница до285
Antioksidativna aktivnost komercijalne kafe sa tržišta Bosne i Hercegovine/Antioxidant activity of commercial coffee from the market of Bosnia and Herzegovina
Научни скупXII Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska
PublikacijaIn Proceedings of XII Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, 2-3. november Teslić, Bosna i Hercegovina
Година2018
АуториБожана Оџаковић, Наталија Џинић, Zoran Kukrić и Славица Грујић
Страница од480
Страница до487
Ishrana gojaznih osoba i proizvodnja hrane za smanjenje tjelesne mase - izazov za prehrambenu industriju
Научни скупV International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry”
DOI10.7251/EEMSR15011617G
PublikacijaIn proceeding of V International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry”, At Jahorina, 15-17.03.2017. Bosnia and Herzegovina
Година2017
АуториСлавица Грујић и Божана Оџаковић
Страница од1617
Страница до1637
Bezbjednost prehrambenih proizvoda – Analiza rizika upotrebe prehrambenih aditiva
Научни скупV International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry”
DOI10.7251/EEMSR1501117G
PublikacijaIn proceeding of V International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry”, At Jahorina, 15-17.03.2017. Bosnia and Herzegovina
Година2017
АуториСлавица Грујић, Божана Оџаковић и Slađana Ćurguz
Страница од117
Страница до144
Bioaktivne komponente i antioksidativna aktivnost Robusta kafe
Научни скупV International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry”
DOI10.7251/EEMSR15011293O
PublikacijaIn proceeding of V International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry”, At Jahorina, 15-17.03.2017. Bosnia and Herzegovina
Година2017
АуториБожана Оџаковић, Natalija Džinić, Zoran Kukrić и Славица Грујић
Страница од1293
Страница до1307
Prihvatljivost kvaliteta napitka crne kafe ocjenjena metodom rangiranja
Научни скупV International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry”
DOI10.7251/EEMSR671O
PublikacijaIn proceeding of V International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry”, At Jahorina, 15-17.03.2017. Bosnia and Herzegovina
Година2017
АуториБожана Оџаковић, Natalija Džinić и Славица Грујић
Страница од671
Страница до681
Ispitivanje kvaliteta novog prehrambenog proizvoda - slanih štapića sa makom./ Investigations of the new food product’s quality - Salty sticks with poppy seeds.
Научни скупXI Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, University of Banja Luka, Faculty of Technology
PublikacijaIn Proceedings of XI Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, University of Banja Luka, Faculty of Technology
Година2016
АуториЛадислав Василишин, Наташа Лакић - Каралић, Славица Грујић, Milica Čolović и Danica Savanović
Страница од390
Страница до398
Веб адресаhttp://savjetovanjetfbl.ekonferencije.com/download.php/?resource=http://ekonferencije.com/conference/downloadConferenceFile/229/11&name=PROCEEDINGS.pdf.
Metodologija određivanja parametara kvaliteta novog proizvoda primjenom deskriptivnih i diskriminatornih senzornih testova.
Научни скупXI Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, University of Banja Luka, Faculty of Technology,
PublikacijaProceedings of XI Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, University of Banja Luka, Faculty of Technology,
Година2016
АуториСлавица Грујић, Божана Оџаковић и Slavica Marković
Страница од399
Страница до406
Веб адресаhttp://savjetovanjetfbl.ekonferencije.com/download.php/?resource=http://ekonferencije.com/conference/downloadConferenceFile/229/11&name=PROCEEDINGS.pdf.
Promocija specifičnog nutritivnog kvaliteta hrane i deklarisanje nutritivnih izjava.
Научни скупXI Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, University of Banja Luka, Faculty of Technology
PublikacijaIn Proceedings of XI Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, University of Banja Luka, Faculty of Technology
Година2016
АуториБожана Оџаковић, Славица Грујић и Nina Todorović
Страница од412
Страница до427
Веб адресаhttp://savjetovanjetfbl.ekonferencije.com/download.php/?resource=http://ekonferencije.com/conference/downloadConferenceFile/229/11&name=PROCEEDINGS.pdf.
Razvoj novog proizvoda - voćnog preliva sa sokom narandže.
Научни скупXI Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, University of Banja Luka, Faculty of Technology
PublikacijaIn Proceedings of XI Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, University of Banja Luka, Faculty of Technology
Година2016
АуториСлавица Грујић и Божана Оџаковић
Страница од428
Страница до436
Веб адресаhttp://savjetovanjetfbl.ekonferencije.com/download.php/?resource=http://ekonferencije.com/conference/downloadConferenceFile/229/11&name=PROCEEDINGS.pdf.
Influences of different ingredients on quality parameters of ice-cream topping with raspberries.
Научни скупIII International Congress “Food Technology, Quality and Safety”, University of Novi Sad, Institute of Food Technology,
PublikacijaProceedings of III International Congress “Food Technology, Quality and Safety”, University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 25-27.10.2016. Novi Sad, Serbia
Година2016
АуториСлавица Грујић, Божана Оџаковић и Milana Ciganović
Страница од631
Страница до636
Веб адресаhttp://foodtech2016.uns.ac.rs/uploads/images/docs/Food_Kongres_NO_ISP.pdf
Effect of processing conditions on strawberries sensory quality
Научни скупIII International Congress “Food Technology, Quality and Safety”, University of Novi Sad, Institute of Food Technology,
PublikacijaProceedings of III International Congress “Food Technology, Quality and Safety”, University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 25-27.10.2016. Novi Sad, Serbia
Година2016
АуториСлавица Грујић и Божана Оџаковић
Страница од625
Страница до630
Веб адресаhttp://foodtech2016.uns.ac.rs/uploads/images/docs/Food_Kongres_NO_ISP.pdf
Испитивање квалитета новог прехрамбеног производа - сланих штапића са маком
Научни скуп XI Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska
PublikacijaXI Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, Proceedings
Година2016
АуториЛадислав Василишин, Наташа Лакић - Каралић, Славица Грујић, Милица Чоловић и Даница Савановић
Страница од390
Страница до398
Production of sucuk in industrial conditions.
Научни скупIV International Congress “Engineering, environment and materials in processing industry” At Jahorina, 4-6.03.2015. Bosnia and Herzegovina
DOI10.7251/EEMSR1501391S
PublikacijaProceedings of IV International Congress “Engineering, environment and materials in processing industry” At Jahorina, 4-6.03.2015. Bosnia and Herzegovina
Година2015
АуториJovo Savanović, Radoslav Grujić, Даница Савановић и Славица Грујић
Страница од391
Страница до401
Sensory analysis as a tool in the new food product development.
Научни скупII International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia
PublikacijaProceedings of II International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia
Година2014
АуториСлавица Грујић, Божана Оџаковић и Milana Ciganović
Страница од325
Страница до330
Methodology for new product development on the example of gel with specific purpose
Научни скупII International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia
PublikacijaProceedings of II International Congress Food Technology Quality and Safety, 28-30.10.2014. Novi Sad, Serbia
Година2014
АуториСлавица Грујић, Божана Оџаковић и Božana Stanković
Страница од319
Страница до324
Investigation of young consumers food label use and preference in nutrition for new food products development.
Научни скуп3rd International Conference and Exhibition on Nutrition & Food Sciences, J. Nutr. Food Sci., 2014,
PublikacijaAbstract book of 3rd International Conference and Exhibition on Nutrition & Food Sciences, September 23-25, 2014 Valencia Convention Centre, Spain, J. Nutr. Food Sci., 2014,
Година2014
АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić и Mirjana Grujičić
Страница одp
Страница до136
Stabilnost vitamina u hrani tokom prerade i skladištenja,
Научни скупYuCorr,
PublikacijaRad po pozivu: PROCEEDINGS, YuCorr, 27-30.05.2014. Tara Mountain, Serbia,
Година2014
АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић, Željka Marjanović - Balaban и L. Vasiljević
Страница одp
Страница до3
Стабилност витамина у храни током прераде и складиштења
Научни скупYuCorr
PublikacijaЗборник радова, рад по позиву
Година2014
АуториРадослав Грујић, Славица Грујић, Жељка Марјановић-Балабан и Љубица Васиљевић
Stabilnost vitamina u hrani tokom prerade i skladištenja
Научни скупYuCorr
PublikacijaKnjiga sažetaka
Година2014
АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић, Жељка Марјановић-Балабан и Ljubica Vasiljević
Страница од3
Страница до3
Senzorna ocjena kvaliteta i prihvatljivosti napitaka biljnog čaja od lista mente (Mentha piperita L.).
Научни скупThe Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA
DOI10.13140/2.1.4069.9685.
PublikacijaIn Proceedings of The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA
Година2013
АуториСлавица Грујић, Tatjana Bijelić, Божана Оџаковић и Даница Савановић
Страница од551
Страница до565
Užitak konzumiranja napitka kafe.
Научни скупThe Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA
PublikacijaIn Proceedings of The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA
Година2013
АуториБожана Оџаковић, Славица Грујић, Natalija R. Džinić и Marija R. Jokanović
Страница од583
Страница до597
Faktori koji utiču na formiranje arome u toku zrenja trajnih kobasica. (Factors influencing aroma formation during dry-fermented sausages ripening).
Научни скупThe Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA
PublikacijaIn Proceedings of The Second Scientific – Professional Conference Jahorina Business Days of: Entrepreneurship, Gastronomy and Tourism, JBD - EGT – 2013. organized by Faculty of Economics University of East Sarajevo, 5-9.03.2013, Jahorina, BA.
Година2013
АуториДаница Савановић, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović
Страница од539
Страница до550
Fruit Juices Production Impact on the Envitonment – Flow Model.
Научни скуп 22nd Congress with international participation.
PublikacijaBook of abstracts: 22nd Congress with international participation. 05-09.09.2012. Ohrid, Macedonia.
Година2012
АуториСлавица Грујић, Kiril Lisichkov и Igor Pandžić
Страница одp
Страница до323
Environmental and material flow cost accounting in sausage production.
Научни скуп2nd International Symposium on Environmental and Material Flow Management “EMFM 2012“, 07-09. June 2012.
Publikacija2nd International Symposium on Environmental and Material Flow Management “EMFM 2012“, 07-09. June 2012. Zenica, BA.
Година2012
АуториRadoslav Grujić, M. Jašić, Славица Грујић, Даница Савановић и Jovo Savanović
Страница од65
Страница до70
Sensory evaluation as tool in quality improvement of boiled chicken sausage.
Научни скуп6th Central European Congress on Food, CEFood 2012. 23-26. 05. 2012.
PublikacijaProceedings. 6th Central European Congress on Food, CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. Novi Sad, Serbia
Година2012
АуториДаница Савановић, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović
Страница од1207
Страница до1212
Food product development as opportunity for success or survival in the market.
Научни скуп6th Central European Congress on Food. CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. Novi Sad, Serbia,
DOI10.13140/2.1.2352.7206
PublikacijaProceedings. 6th Central European Congress on Food. CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. Novi Sad, Serbia,
Година2012
АуториСлавица Грујић и Radoslav Grujić
Страница од1202
Страница до1206
Food product development as opportunity for success or survival in the market.
Научни скупI6th Central European Congress on Food. CEFood 2012.
PublikacijaIn Abstract book of 6th Central European Congress on Food. CEFood 2012. 23-26. 05. 2012. Novi Sad, Serbia
Година2012
АуториСлавица Грујић и Radoslav Grujić
Страница одp
Страница до457
Razvoj centra za degustaciju u sklopu turističko-rekreacionog centra.
Научни скупPrva naučno-stručna konferencija „Razvoj kompetentnih ljudskih resursa za potrebe turizma u zemljama regiona JIE“, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Ekonomski fakultet i Centar za inovativnost i preduzetništvo, Univerzitet u Zenici,
PublikacijaZbornik radova, Prva naučno-stručna konferencija „Razvoj kompetentnih ljudskih resursa za potrebe turizma u zemljama regiona JIE“, Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Univerzitet u Zenici, Jahorina, BiH
Година2012
АуториСлавица Грујић и Radoslav Grujić
Страница од96
Страница до108
Testing of chemical composittion of wild berries.
Научни скупAGROSYM 2012
Година2012
АуториЖељка Марјановић-Балабан, Славица Грујић, Мидхат Јашић и Драган Вујадиновић
Страница од154
Страница до160
Антиоксидативни капацитет бобичавог воћа
Научни скупХраном до здравља
PublikacijaЗборник сажетака и радова са петог међународног симпозијума Храном до здравља
Година2012
АуториСлавица Грујић, Жељка Марјановић-Балабан и Митхат Јашић
Страница од47
Страница до53
Testing of chemical composition of wild berries.
Научни скупProceedings of Third International Scientific Symposium "Agrosym Jahorina 2012"
PublikacijaProceedings of Third International Scientific Symposium "Agrosym Jahorina 2012"
Година2012
АуториŽeljka Marjanović - Balaban, Славица Грујић, M. Jašić и Dragan Vujadinović
Страница од154
Страница до160
Antioksidativni kapacitet bobičastog voća, pregled.
Научни скупPeti međunarodni simpozij „Hranom do zdravlja“. Tuzla, BiH
PublikacijaZbornik sažetaka i radova sa petog međunarodnog simpozija „Hranom do zdravlja“. Tuzla, BiH
Година2012
АуториСлавица Грујић, Željka Marjanović - Balaban и M. Jašić
Страница од47
Страница до53
Testing of chemical composition of wild berries.
Научни скупThird International Scientific Symposium "Agrosym Jahorina 2012".
PublikacijaBook of abstracts: Third International Scientific Symposium "Agrosym Jahorina 2012".
Година2012
АуториŽeljka Marjanović - Balaban, Славица Грујић, Midhat Jašić и Dragan Vujadinović
Страница одp
Страница до41
Consumers’ attitudes towards food additives and food choice.
Научни скуп 7th International Congress of Food Technologists,
PublikacijaBook of abstracts. 7th International Congress of Food Technologists, 20-23 September 2011, Opatija, Croatia, 93
Година2011
АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Đorđe Petrović и Јелена Гајић
Страница одp
Страница до93
Characterization of Black Locust (Robinia Pseudoacacia) honey from three geographical regions of North-West Bosnia and Herzegovina.
Научни скуп7th International Congress of Food Technologists, 20-23 September 2011, Opatija, Croatia.
DOI10.13140/2.1.3270.2247
PublikacijaProceedings. 7th International Congress of Food Technologists, 20-23 September 2011, Opatija, Croatia
Година2011
АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Jovanka Popov-Raljić и Јасмин Комић
Страница од274
Страница до278
Веб адресаhttps://www.researchgate.net/profile/Grujic_Slavica/publication/230819083_Characterization_of_Black_Locust_%28Robinia_Pseudoacacia%29_Honey_from_Three_Geographical_Regions_of_North-West_Bosnia_and_Herzegovina/links/0fcfd504f358ef0212000000.pdf?origin=publication_detail
Characterization of Black Locust (Robinia Pseudoacacia) honey from three geographical regions of North-West Bosnia and Herzegovina.
Научни скуп7th International Congress of Food Technologists,
PublikacijaBook of abstracts. 7th International Congress of Food Technologists, 20-23 September 2011, Opatija, Croatia
Година2011
АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Jovanka Popov-Raljić и Jasmin Komić
Страница одp
Страница до227
Primjena sistema za identifikaciju i praćenje voćnih sokova u lancu proizvodnje i snabdjevanja.
Научни скупMeđunarodni naučni simpozijum agronoma. "Agrosym Jahorina 2011"
PublikacijaZbornik radova. Međunarodni naučni simpozijum agronoma. "Agrosym Jahorina 2011"
Година2011
АуториСлавица Грујић, Brane Novaković, Radoslav Grujić и Божана Оџаковић
Страница од392
Страница до399
Začinske biljke u dodacima prehrani
Научни скупHranom do zdravlja, Međunarodni seminar: „Dodaci prehrani u zdravlju i bolesti“,
PublikacijaHranom do zdravlja, Zbornik radova i sažetaka sa međunarodnog seminara: „Dodaci prehrani u zdravlju i bolesti“, 2010. Tuzla
Година2011
АуториRadoslav Grujić и Славица Грујић
Страница од7
Страница до8
Funkcionalni proizvodi od mesa.
Научни скупHranom do zdravlja, Međunarodni seminar pod naslovom: „Dijetetski proizvodi u zdravlju i bolesti“,
PublikacijaHranom do zdravlja, Zbornik sažetaka i radova sa međunarodnog seminara pod naslovom: „Dijetetski proizvodi u zdravlju i bolesti“, 2011. Tuzla
Година2011
АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић и Dragan Vujadinović
Страница од11
Страница до12
Ocena kvaliteta prehrane i stupnja konzumiranja voća i povrća kod osoba starijih od 45 godina na području Tuzlanskog kantona
Научни скупHranom do zdravlja, Međunarodni seminar pod naslovom: „Dijetetski proizvodi u zdravlju i bolesti“,
PublikacijaHranom do zdravlja, Zbornik sažetaka i radova sa međunarodnog seminara pod naslovom: „Dijetetski proizvodi u zdravlju i bolesti“, 2011. Tuzla,
Година2011
АуториEnisa Kovačević, Maida Osmić, Midhat Jašić, Azijada Beganlić, Jasminka Djedović и Славица Грујић
Страница од57
Страница до58
Preroqueste Programs – Condition of the Facilities in Food Industry and Their Impact on Safety of Products.
Научни скуп14th International Feed Technology Symposium. 12th International Meat Technology Symposium „NODA 2010“. Novi Sad
PublikacijaProceedings of 14th International Feed Technology Symposium. 12th International Meat Technology Symposium „NODA 2010“. Novi Sad, October, 2010. 6-14.
Година2010
АуториRadoslav Grujić, Bogdana Maksić, Đorđe Okanović, Славица Грујић и Brane Novaković
Страница од6
Страница до14
Konzumiranje mesa – prednosti i nedostaci
Научни скупI Naučno-stručna konferencija sa međunarodnim učešćem RIZICI I EKO BEZBEDNOST U POSTMODERNOM AMBIJENTU. „Eko-DUNP 2010“
PublikacijaZbornik radova, Rad po pozivu: I Naučno-stručna konferencija sa međunarodnim učešćem RIZICI I EKO BEZBEDNOST U POSTMODERNOM AMBIJENTU. „Eko-DUNP 2010“, 10-12. Juna 2010.g., Novi Pazar, Republika Srbija,
Година2010
АуториRadoslav Grujić и Славица Грујић
Страница од33
Страница до40
Characteristics of Deep Groundwater and Efficiency of Installed System for Drinking Water Treatment.
Научни скупFourth International Scientific Conference on Water Observation and Information System for Decision Support, BALWOIS. Ohrid, Republic of Macedonia
PublikacijaProceedings of Fourth International Scientific Conference on Water Observation and Information System for Decision Support, BALWOIS. Ohrid, Republic of Macedonia
Година2010
АуториBogoljub Antonić, Славица Грујић, Ljubica Vujičić, Божана Оџаковић и Božana Sovilj
Страница од1
Страница до9
Uticaj aditiva na formiranje boje u toku zrenja goveđih kobasica
Научни скуп XXI Naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije
PublikacijaZbornik nerecenziranih radova, XXI Naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije, Neum, BiH
Година2010
АуториДаница Савановић, Славица Грујић, Radoslav Grujić и Jovo Savanović
Страница од1302
Страница до1310
Need for improvement of knowledge in food business companies
Научни скуп XXI Congress of Chemists and Technologists of Macedonia (with international participation),
PublikacijaBook of abstracts. XXI Congress of Chemists and Technologists of Macedonia (with international participation), September 23rd – September 26th 2010, Ohrid, Republic of Macedonia
Година2010
АуториRadoslav Grujić, Marina Ivanović, Славица Грујић, Bogoljub Antonić и Dragan Vujadinović
Страница одp
Страница до159
Senzorni kvalitet štrudle sa orasima: Definisanje deskriptora.
Научни скупI Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina,
PublikacijaKnjiga radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina
Година2009
АуториСлавица Грујић, Божана Оџаковић, Radoslav Grujić, Даница Савановић и Tatjana Kojadinović
Страница од402
Страница до405
Optimizacija senzornih karakteristika pekarskih proizvoda: Uticaj sastojaka i prehrambenih aditiva.
Научни скупI Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina,
PublikacijaKnjiga radova I Međunarodog kongresa „Inženjerstvo, materijali i menažment u procesnoj industriji“. Tehnološki fakultet Zvornik, Jahorina
Година2009
АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Божана Оџаковић, Даница Савановић и Dragana Popara
Страница од406
Страница до409
Upotreba prehrambenih boja u izradi prehrambenih proizvoda - koristi i rizici.
Научни скупI Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem, Ekološka bezbjednost u postmodernom ambijentu.
PublikacijaI Naučna konferencija sa međunarodnim učešćem, Ekološka bezbjednost u postmodernom ambijentu. Knjiga I Radovi po pozivu - Plenarna predavanja. Banja Luka, BiH
Година2009
АуториRadoslav Grujić, Божана Оџаковић и Славица Грујић
Страница од77
Страница до81
Uticaj prehrambenih aditiva na formiranje i stabilnost boje barenih kobasica
Научни скупVIII Simpozijum „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac, Srbija
PublikacijaZbornik radova VIII Simpozijum „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac, Srbija
Година2009
АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић, Даница Савановић, Божана Оџаковић и Nikolina Rađenović
Страница од28
Страница до35
Karakteristike kvaliteta livadskog meda iz Republike Srpske (Bosna i Hercegovina).
Научни скупVIII Simpozijum „Savremene tehnologije i privredni razvoj“, Leskovac,
PublikacijaZbornik radova
Година2009
АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić, Snežana Dragić и Даница Савановић
Страница од10
Страница до18
Virtualna učionica - mjesto na kojem se odvija proces učenja.
Научни скупI naučno-stručni skup Informacione tehnologije za e-obrazovanje, Panevropski univerzitet Apeiron, Banja Luka,
PublikacijaZbornik radova I naučno-stručni skup Informacione tehnologije za e-obrazovanje, Panevropski univerzitet Apeiron, Banja Luka, Knjiga br 10
Година2009
АуториRadoslav Grujić, J. Arantegui, I. Pena, N. Magan, Славица Грујић, Mile Blesić, Celia Manaia, M. Jašić и Igor Pandžić
Страница од95
Страница до102
Razvoj i implementacija VLE nastavnog modela na univerzitetima u Bosni i Hercegovini
Научни скупI naučno-stručni skup Informacione tehnologije za e-obrazovanje, Panevropski univerzitet Apeiron, Banja Luka
PublikacijaZbornik radova I naučno-stručni skup Informacione tehnologije za e-obrazovanje, Panevropski univerzitet Apeiron, Banja Luka, Knjiga br 10
Година2009
АуториRadoslav Grujić, I. Pena, Nusreta Džonlagić, E. Lenihan, Славица Грујић, Dalibor Drljača и Đorđe Markez
Страница од37
Страница до45
Inhibitori metaboličkih enzima u hrani
Научни скупIII savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem „agroTECH“
PublikacijaZbornik radova III savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem „agroTECH“ Gradačac, 21.08.2008. Tuzla, Bosna i Hercegovina,
Година2008
АуториMidhat Jašić, Lejla Begić, Zlata Mujagić, Славица Грујић, D. Alihodžić и Jasmina Aliman
Страница од61
Страница до62
Derivati ksantina u hrani
Научни скупIII savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem „agroTECH“
PublikacijaZbornik radova III savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem „agroTECH“ Gradačac, 21.08.2008. Tuzla, Bosna i Hercegovina,
Година2008
АуториMidhat Jašić, Lejla Begić, Zlata Mujagić, Славица Грујић, D. Alihodžić и Jasmina Aliman
Страница од65
Страница до66
Senzorna ocena kvaliteta meda primenom kvantitativne deskriptivne analize.
Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“,
PublikacijaZbornik apstrakta, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, 25-28.06.2008. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
Година2008
АуториСлавица Грујић
Страница од100
Страница до101
Fizičko-hemijska i senzorna svojstva livadskog meda proizvedenog u Bosni i Hercegovini
Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“,
PublikacijaZbornik apstrakta, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, 25-28.06.2008. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
Година2008
АуториSnežana Dragić и Славица Грујић
Страница одp
Страница до111
Effects of Food Additives on Croissant Sensory Quality Improvement.
Научни скуп4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Cavtat, Croatia,
PublikacijaProceedings 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Cavtat, Croatia, 2:59-66.
Година2008
АуториСлавица Грујић, Божана Оџаковић, Midhat Jašić и S. Blagojević
Страница од59
Страница до66
Kontrola tehnološkog procesa proizvodnje kroasana u poluindustrijskim uslovima.
Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina,
PublikacijaZbornik radova, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, 2:51-55.
Година2008
АуториБожана Оџаковић, Славица Грујић и Dragana Popara
Страница од51
Страница до55
Definisanje karakteristika kvaliteta hljeba primjenom senzornih metoda analize.
Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“
DOI10.13140/2.1.4947.7925
PublikacijaZbornik radova, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, 2:
Година2008
АуториДаница Савановић и Славица Грујић
Страница од137
Страница до141
Deskriptivna senzorna analiza fino usitnjenih kobasica sa svinjskim mesom tipa „Parizer“.
Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“
PublikacijaZbornik radova, Drugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, 2:
Година2008
АуториДаница Савановић и Славица Грујић
Страница од142
Страница до147
Физичко-хемијска и сензорна својства ливадског меда произведеног у Босни и Херцеговини
Научни скупДруги међународни конгрес „Екологија, здравље, рад, спорт“
PublikacijaЗборник апстракта
Година2008
АуториСнежана Драгић, Славица Грујић и Даница Савановић
Страница од111
Utjecaj vrste i koncentracije aditiva na senzorna svojstva voćnog želea.
Научни скуп36. Međunarodnog simpozija iz područja mehanizacije poljoprivrede, 2008. Opatija, Hrvatska,
Publikacija36. Međunarodnog simpozija iz područja mehanizacije poljoprivrede, 2008. Opatija, Hrvatska, 431-440.
Година2008
АуториСлавица Грујић, Karmela Plavšić, Midhat Jašić и S. Blagojević
Страница од431
Страница до440
Senzorna ocjena kvaliteta meda primjenom kvantitativne deskriptivne analize.
Научни скупDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina
DOI10.13140/2.1.1802.0646
PublikacijaDrugi međunarodni kongres „Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, 1:163-166
Година2008
АуториСлавица Грујић
Страница од163
Страница до166
Derivati ksantina u hrani
Научни скупIII savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane „agroTECH“ Gradačac, Tuzla, Bosna i Hercegovina
PublikacijaZbornik radova III savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane „agroTECH“ Gradačac, Tuzla, Bosna i Hercegovina
Година2008
АуториMidhat Jašić, Lejla Begić, Zlata Mujagić, Славица Грујић, D. Alihodžić и Jasmina Aliman
Страница од185
Страница до191
Inhibitori metaboličkih enzima u hrani.
Научни скупIII savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane „agroTECH“ Gradačac, Tuzla, Bosna i Hercegovina,
PublikacijaZbornik radova III savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane „agroTECH“ Gradačac, Tuzla, Bosna i Hercegovina
Година2008
АуториMidhat Jašić, Lejla Begić, Zlata Mujagić, Славица Грујић, D. Alihodžić и Jasmina Aliman
Страница од174
Страница до179
Opšti zahtevi, termini i metodologija senzornog vrednovanja konzistencije meda, Zbornik plenarnih i naučnih radova,
Научни скупXV Naučno savetovanje sa međunarodnim učešćem, Proizvodnja i promocija meda i pčela, Beograd,
PublikacijaZbornik plenarnih i naučnih radova, XV Naučno savetovanje sa međunarodnim učešćem, Proizvodnja i promocija meda i pčela, 10-11.02.2007, Beograd
Година2007
АуториJovanka Popov-Raljić, Славица Грујић, Višnja Sikimić, Jovanka Laličić и Radmila Gorjanović
Страница од117
Страница до122
Pregled metoda za određivanje geografskog porijekla i autentičnosti meda,
Научни скупXV Naučno savetovanje sa međunarodnim učešćem, Proizvodnja i promocija meda i pčela, Beograd
PublikacijaZbornik plenarnih i naučnih radova, XV Naučno savetovanje sa međunarodnim učešćem, Proizvodnja i promocija meda i pčela, 10-11.02.2007. Beograd
Година2007
АуториСлавица Грујић и Jovanka Popov-Raljić
Страница од123
Страница до128.
Application of Sensory Evaluation in the Croissant Quality Assurance
Научни скупProceedings. I International Congress Food Technology, Quality and Safety, XVI Symposium Cereal-Bread and Confectionery Products, Novi Sad, Serbia,
PublikacijaProceedings. I International Congress Food Technology, Quality and Safety, XVI Symposium Cereal-Bread and Confectionery Products, Novi Sad, Serbia
Година2007
АуториСлавица Грујић, Божана Оџаковић и Dragana Popara
Страница од61
Страница до68
Razvoj i primjena referentne skale za senzornu ocjenu kvaliteta voćnog želea.
Научни скупI međunarodni kongres TEHNOLOGIJA, KVALITET I BEZBEDNOST HRANE. I simpozijum BIOTEHNOLOGIJA I MIKROBIOLOGIJA HRANE. Novi Sad, Srbija
DOI10.13140/2.1.2719.5689
PublikacijaZbornik radova, I međunarodni kongres TEHNOLOGIJA, KVALITET I BEZBEDNOST HRANE. I simpozijum BIOTEHNOLOGIJA I MIKROBIOLOGIJA HRANE. Novi Sad, Srbija, 236-242.
Година2007
АуториСлавица Грујић, Karmela Plavšić и Даница Савановић
Веб адресаhttps://www.researchgate.net/publication/231057321_DEVELOPMENT_AND_APPLICATION_REFERENCE_SCALES_FOR_FRUIT_JELLY_SENSORY_QUALITY_EVALUATION
Effect of low and superatmosferic O2 modified atmosphere on concentration of gases during storage of fresh-cut pears
Научни скупStudents Scientific and Expert Conference within the ZEPS Intermetal Fair 2007. Zenica, Bosnia and Herzegovina
PublikacijaProceedings Students Scientific and Expert Conference within the ZEPS Intermetal Fair 2007. Zenica, Bosnia and Herzegovina
Година2007
АуториZora Jandrić, R. C. Soliva Fortuny, G. Oms Oliu, Olga Martin Belloso и Славица Грујић
Страница од6
Страница до13
Discriminating Geographical Origin of Honeys from Bosnia and Herzegovina Based on their Quality Control Data Statistical Analysis
Научни скуп3rd Slovenian Congress on Food and Nutrition: “FOOD PROCESSING-INNOVATION-NUTRITION-HEALTHY CONSUMERS”,
PublikacijaBook of Abstracts, 3rd Slovenian Congress on Food and Nutrition: “FOOD PROCESSING-INNOVATION-NUTRITION-HEALTHY CONSUMERS”, Radenci, Ljubljana, Slovenia,
Година2007
АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić и Jasmin Komić
Страница одp
Страница до55
Influence of Food Additives on Sensory Characteristics of Thermo-resistant Marmalade.
Научни скуп3rd Slovenian Congress on Food and Nutrition: “FOOD PROCESSING-INNOVATION-NUTRITION-HEALTHY CONSUMERS”,
PublikacijaBook of Abstracts, 3rd Slovenian Congress on Food and Nutrition: “FOOD PROCESSING-INNOVATION-NUTRITION-HEALTHY CONSUMERS”, Radenci, Ljubljana, Slovenia,
Година2007
АуториСлавица Грујић, Radoslav Grujić и Jelena Poljašević
Страница одp
Страница до24
Definisanje karakteristika kvaliteta crnog vina ˝Vranac˝ proizvedenog u regionu Banje Luke.
Научни скупPrvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”,
PublikacijaZbornik apstrakta, Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, 08-11.06.2006. Banja Luka, BiH
Година2006
АуториСлавица Грујић, Горан Вучић и Nebojša Milovanović
Страница од95
Страница до97
Kvalitet i bezbednost kolača u toku skladištenja.
Научни скупPrvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”,
PublikacijaZbornik apstrakta, Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, 08-11.06.2006. Banja Luka, BiH,
Година2006
АуториСлавица Грујић, Mirjana Ratkovac и Dragana Popara
Страница од93
Страница до95
Osnovni hemijski sastav mesa fazana.
Научни скупPrvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”,
PublikacijaZbornik apstrakta, Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, 08-11.06.2006. Banja Luka, BiH,
Година2006
АуториŽeljka Marjanović - Balaban, Predrag Miletić и Славица Грујић
Страница од205
Страница до206
Osnovni hemijski sastav mesa fazana.
Научни скупPrvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, Banja Luka, BiH,
PublikacijaZbornik radova Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, Banja Luka, BiH,
Година2006
АуториЖељка Марјановић-Балабан, Predrag Miletić и Славица Грујић
Страница од329
Страница до334
Kvalitet i bezbjednost kolača u toku skladištenja,
Научни скупPrvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, Banja Luka, BiH,
PublikacijaZbornik radova Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, Banja Luka, BiH, 362-368.
Година2006
АуториСлавица Грујић, Mirjana Ratkovac и Dragana Popara
Predlog metoda za indirektno određivanje boje prema CIE Lab sistemu.
Научни скупMeđunarodno 53. savetovanje industrije mesa – Novi integralni pristupi bezbednosti mesa i proizvoda od mesa,
PublikacijaMeđunarodno 53. savetovanje industrije mesa, Vrnjačka Banja, Jun 13-15, 2005., Zbornik kratkih sadržaja – Novi integralni pristupi bezbednosti mesa i proizvoda od mesa,
Година2005
АуториСлавица Грујић, Željka Marjanović - Balaban и Radoslav Grujić
Страница од42
Страница до43
Uticaj pakovanja u modifikovanoj atmosferi na senzorni kvalitet kolača
Научни скупVI Simpozijum “Savremene tehnologije i privredni razvoj”, Leskovac, SiCG
PublikacijaZbornik radova, VI Simpozijum “Savremene tehnologije i privredni razvoj”, Leskovac, SiCG
Година2005
АуториСлавица Грујић, Miloš Šolaja и Даница Савановић
Страница од116
Страница до125
Informing Consumers
Научни скупFinal TEMPUS Seminar (Editors: Grujić R., Sanchis V.), Banja Luka
PublikacijaProceedings of Final TEMPUS Seminar (Editors: Grujić R., Sanchis V.), Banja Luka,
Година2005
АуториСлавица Грујић
Страница од95
Страница до104
Analiza nivoa znanja potrošača u Republici Srpskoj o uticaju ishrane na gojaznost.
Научни скупI Kongres o hiperlipoproteinemijama Srbije i Crne Gore sa međunarodnim učešćem,
PublikacijaZbornik sažetaka I Kongresa o hiperlipoproteinemijama Srbije i Crne Gore sa međunarodnim učešćem, 15-17 septembar 2004. Novi Sad,
Година2004
АуториRadoslav Grujić, Nataša Marčeta - Kamenko, Славица Грујић и Јасмин Комић
Страница одp
Страница до175
Uticaj informisanja potrošača o sastavu hrane koju konzumiraju na njihovo zdravstveno stanje.
Научни скупI Kongres o hiperlipoproteinemijama Srbije i Crne Gore sa međunarodnim učešćem,
PublikacijaZbornik sažetaka I Kongresa o hiperlipoproteinemijama Srbije i Crne Gore sa međunarodnim učešćem, 15-17 septembar 2004. Novi Sad
Година2004
АуториСлавица Грујић и Radoslav Grujić
Страница одp
Страница до177
Average satisfaction of daily needs for mineral substances by consuming meat and meat products,
Научни скупThe 6th XENOBIOTIC METABOLISM AND TOXICITY WORKSHOP OF BALKAN COUNTRIES
PublikacijaScripta Medica 1, The proceedings of the 6th Xenobiotic metabolism and toxicity workshop of Balkan Countries, 35
Година2004
АуториSnježana Mandić, Славица Грујић и Горан Вучић
Страница од30
Страница до31
Od kvalitetne sirovine do bezbjednih namirnica primenom QM sistema.
Научни скупSavjetovanje “Proizvodnja hrane u uslovima otvorenog tržišta”, Poljoprivredni fakultet Banja Luka
PublikacijaZbornik izvoda radova. Savjetovanje “Proizvodnja hrane u uslovima otvorenog tržišta” Teslić, Poljoprivredni fakultet Banja Luka
Година2004
АуториRadoslav Grujić, Miloš Sorak и Славица Грујић
Страница од42
Страница до43
The Impact of Geographical Origin of Honey to its Physical and Chemical Characteristics
Научни скуп2. CONGRESO ESPANOL DR INGENIERIA DE ALIMENTOS, Processing SESION DE PROPIEDADES FICIAS
PublikacijaProceedings of 2. CONGRESO ESPANOL DR INGENIERIA DE ALIMENTOS, Processing SESION DE PROPIEDADES FICIAS, Universitat de Lleida, España Sept. 2002, PF-43
Година2002
АуториСлавица Грујић, E. Fons-Sole и Горан Вучић
Страница одPF-43
Uticaj geografskog porekla na boju meda.
Научни скуп10. Jugoslovenskog kongresa o ishrani,
PublikacijaIzvodi radova 10. Jugoslovenskog kongresa o ishrani, Beograd
Година2002
АуториСлавица Грујић и Jovanka Popov-Raljić
Страница одp
Страница до78
Analiza kvaliteta raznih vrsta meda banjalučkog regiona
Научни скупSavjetovanje agronoma Republike Srpske,
PublikacijaZbornik izvoda radova. Savjetovanje agronoma Republike Srpske, Banja Luka,
Година1996
АуториTodor Vasiljević, Radoslav Grujić и Славица Грујић
Страница одp
Страница до174
Promene hemijskih i fizičko-hemijskih svojstava polutrajnih kobasica izrađenih uz dodatak proteinskih preparata domaćeg porekla u toku desetodnevnog skladištenja.
Научни скупIII Savjetovanje hemičara i tehnologa, BiH,
PublikacijaZbornik izvoda radova. III Savjetovanje hemičara i tehnologa, BiH, Banja Luka, 27-28. oktobar 1988,
Година1988
АуториRadoslav Grujić, Ljiljana Petrović, Nedžad Mulalić, Славица Грујић и Janja Bakić
Страница од162
Страница до163
Proteinski i visokoproteinski hljeb
Научни скупIII Savjetovanje hemičara i tehnologa BiH
PublikacijaZbornik izvoda radova. III Savjetovanje hemičara i tehnologa BiH, Banja Luka, 27-28. oktobra 1988
Година1988
АуториNedžad Mulalić, Radoslav Grujić и Славица Грујић
Страница од158
Страница до159

Остали радови

"Achieving a consensus on the safety of the use of bacteriophages in food", the period of project realization 2020-2022., which coordinates the GHI-Association Wien; https://www.globalharmonization.net, President: Prof. Dr. h.c. H.L.M. Lelieveld
Година2020
АуториСлавица Грујић
Веб адресаhttps://www.globalharmonization.net
REALIZOVAN NACIONALNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU SARADNIKA NA PROJEKTU, Karakterizacija ploda drena sa područja Republike Srpske i izrada želiranog proizvoda različite namjene za pekarsku i poslastičarsku industriju. Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, 2019-2020.
Година2019
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN NACIONALNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU SARADNIKA NA PROJEKTU, Projekt pod nazivom „Uticaj primjene atmosferske plazme na trajnost i tehnološka svojstva prehrambenih proizvoda“,
Година2015
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN NACIONALNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU RUKOVODIOCA PROJEKTA, Projekt pod nazivom „Razvoj novih proizvoda za potrebe prehrambene industrije u Republici Srpskoj“,
Година2014
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN MEĐUNARODNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU SARADNIKA NA PROJEKTU, Projekt pod nazivom „CONNECT4ACTION (C4A) - Strategies for improving communication between social and consumer scientists, food technology developers and consumers”
Година2014
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN MEĐUNARODNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU SARADNIKA NA PROJEKTU, Projekt pod nazivom „CAPINFOOD project“ - Improving the enabling environment and public awareness for innovation in the South‐ East‐European food sector through transnational collaboration,
Година2014
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN MEĐUNARODNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU SARADNIKA NA PROJEKTU, Projekt TEMPUS 158989-Tempus-1-2009-1-BE- Tempus-JPHES „Creation of University – Enterprise Cooperation Networks for Education on Sustainable Technologies“
Година2013
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN NACIONALNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU RUKOVODIOCA PROJEKTA, Projekt pod nazivom „Uticaj prirodnih antioksidanasa na formiranje i stabilnost boje trajnih kobasica“,
Година2011
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN MEĐUNARODNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU RUKOVODIOCA PROJEKTA,
Година2009
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN MEĐUNARODNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU RUKOVODIOCA PROJEKTA, Lokarni koordinator projekta Building the European Food Science Education in B&H, CD_JEP-40035-2005(BA),
Година2009
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN MEĐUNARODNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU RUKOVODIOCA PROJEKTA,
Година2008
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN MEĐUNARODNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU SARADNIKA NA PROJEKTU, Projekat Tempus PHARE UM_JEP 18084 European Tools for e-learning and Technology Transfer in Food Technology (ETT FOOD)
Година2007
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN MEĐUNARODNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU SARADNIKA NA PROJEKTU,
Година2006
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN MEĐUNARODNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU RUKOVODIOCA PROJEKTA,
Година2006
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN NACIONALNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU SARADNIKA NA PROJEKTU,
Година2005
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN NACIONALNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU SARADNIKA NA PROJEKTU,
Година2005
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN NACIONALNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU SARADNIKA NA PROJEKTU,
Година2005
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN MEĐUNARODNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU SARADNIKA NA PROJEKTU,
Година2005
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN NACIONALNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU SARADNIKA NA PROJEKTU,
Година2004
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN MEĐUNARODNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU SARADNIKA NA PROJEKTU,
Година2004
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN MEĐUNARODNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU SARADNIKA NA PROJEKTU,
Година2004
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN NACIONALNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU SARADNIKA NA PROJEKTU,
Година2003
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN MEĐUNARODNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU SARADNIKA NA PROJEKTU,
Година2003
АуториСлавица Грујић
REALIZOVAN MEĐUNARODNI STRUČNI PROJEKAT U SVOJSTVU SARADNIKA NA PROJEKTU,
Година1998
АуториСлавица Грујић

Књиге и монографије

Производња и квалитет меда
ИздавачУниверзитет у Бања Луци, Пољопривредни факултет Бања Лука
ISBN978-99976-49-61-4
Година2025
АуториГоран Мирјанић и Славица Грујић
Типосновни уџбеник
Број страна318
The Food Product Quality Harmonization with Identified Consumers’ Preferences. In: Bogueva, D. (eds) Consumer Perceptions and Food. pp 107–120
ИздавачSpringer
ISBN978-981-97-7870-6
Година2024
АуториСлавица Грујић
Типистакнута монографија међународног значаја
Број страна14
Веб адресаhttps://doi.org/10.1007/978-981-97-7870-6_6
Prehrambeni aditivi i arome
ИздавачUniverzitet u Banjoj Luci - Tehnološki fakultet
ISBN978-99938-54-69-2
Година2018
АуториСлавица Грујић
Типосновни уџбеник
Број страна337
Application of Edible Films and Coatings in Food Production. In: Pellicer E. et al. (eds) Advances in Applications of Industrial Biomaterials. pp. 121-138
ИздавачSpringer, Cham.
ISBN978-3-319-62767-0
Година2017
АуториMilan Vukić, Славица Грујић и Божана Оџаковић
Типистакнута монографија међународног значаја
Број страна214
Веб адресаDOI 10.1007/978-3-319-62767-0
Upravljanje rizicima u procesima proizvodnje hrane
ИздавачTehnološki fakultet Zvornik Univerziteta u Istočnom Sarajevu
ISBN978-99955-81-20-6
Година2016
АуториRadoslav Grujić, Славица Грујић и Radomir Radovanović
Типосновни уџбеник
Број страна468
Senzorna ocjena kvaliteta i prihvatljivosti prehrambenih proizvoda
ИздавачUniverzitet u Banjoj Luci, Tehnološki fakultet
ISBN978-99938-54-54-8
Година2015
АуториСлавица Грујић
Типосновни уџбеник
Број страна462
50 godina Tehnološkog fakulteta u Banjoj Luci, 1963-2013.
ИздавачTehnološki fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, Banja Luka
ISBN978-99938-54-47-0
Година2013
АуториMiloš Sorak, LJiljana Vukić, Radana Đuđić, Славица Грујић, Бранка Родић-Грабовац, Zora Levi, Младен Станчић и Јованка Котур
Типостале научне публикације
Број страна227
Štetne materije u hrani porijeklom iz okoliša. U: Grujić R., Jašić M. (Ed.): Održive tehnologije u prehrambenoj industriji. Knjiga 2. pp. 51-81.
ИздавачUniverzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet Novi Sad, Novi Sad,Srbija.
ISBN978-86-6253-012-7
Година2013
АуториMidhat Jašić, Славица Грујић и S. Marić
Типнаучна књига
Број страна239
Zagađenja koja nastaju u prehrambenoj industriji. U: Grujić R., Jašić M. (Ed.): Održive tehnologije u prehrambenoj industriji. Knjiga 2. pp. 82-120.
ИздавачUniverzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet Novi Sad, Novi Sad, Srbija.
ISBN978-86-6253-012-7
Година2013
АуториRadoslav Grujić, A. Odobašić и Славица Грујић
Типнаучна књига
Број страна239
Food Color Additives (Chapter 9) In: Jaroslava Švarc-Gajić (Ed.) Nutritional Insights and Food Safety. pp. 223-254.
ИздавачNova Science Publishers. USA
ISBN978-1-6161122-130-5,
Година2011
АуториСлавица Грујић и Radoslav Grujić
Типистакнута монографија међународног значаја
Број страна426
Razvoj novih prehrambenih proizvoda
ИздавачUniverzitet u Istočnom Sarajevu, Tehnološki fakultet Zvornik, Zvornik (BiH)
ISBN978-99955-625-9-5
Година2011
АуториСлавица Грујић и Radoslav Grujić
Типосновни уџбеник
Број страна361
Potrebe potrošača i kvalitet prehrambenih proizvoda
ИздавачUniverzitet u Sarajevu, Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Sarajevo (BiH) and TEMPUS CD_JEP PROJECT 40035-2005
ISBN978-9958-597-15-2
Година2010
АуториСлавица Грујић и Nermina Spaho
Типосновни уџбеник
Број страна290
Selected Topics on Food Science and Technology
ИздавачFaculty of Technology, University of Banja Luka (Bosnia and Herzegovina), KU Leuven (Belgium) with the Consortium of TEMPUS Project 40030_2005.
ISBN978-99938-54-30-2
Година2009
АуториM. Murkovic, J. Maria Cantalejo, Славица Грујић и C. Courtin
Типмонографија међународног значаја
Број страна372
Novel Foods and New Food Products. In: Murkovic M., Cantalejo J.M., Grujic S., Courtin C. (Ed.) Selected Topics on Food Science and Technology, pp. 139-163.
ИздавачFaculty of Technology, University of Banja Luka (Bosnia and Herzegovina), KU Leuven (Belgium) with the Consortium of TEMPUS Project 40030_2005.
ISBN978-99938-54-30-2
Година2009
АуториJ. Maria Cantalejo и Славица Грујић
Типмонографија међународног значаја
Број страна371
New Food Product Develpment. In: Murkovic M., Cantalejo J.M., Grujic S., Courtin C. (Ed.) Selected Topics on Food Science and Technology, pp. 111-138
ИздавачFaculty of Technology, University of Banja Luka (Bosnia and Herzegovina), KU Leuven (Belgium) with the Consortium of TEMPUS Project 40030_2005.
ISBN978-99938-54-30-2
Година2009
АуториСлавица Грујић и J. Maria Cantalejo
Типмонографија међународног значаја
Број страна371
Osnove tehnologije prerade i čuvanja prehrambenih proizvoda
ИздавачPanevropski univerzitet „Apeiron“ Banja Luka (BiH)
ISBN978-99955-49-20-6
Година2009
АуториRadoslav Grujić и Славица Грујић
Типосновни уџбеник
Број страна264
Propisi o hrani
ИздавачTehnološki fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, Banja Luka (BiH) i TEMPUS UM_JEP 18084-2003
ISBN978-99938-54-20-3
Година2007
АуториСлавица Грујић и Mile Blesić
Типосновни уџбеник
Број страна305
Food Safety, Information and education of consumers (engl); Bezbjednost hrane, Informisanje i obrazovanje potrošača
ИздавачUniversity of Banja Luka, Faculty of Technology, Banja Luka, Bosnia and Herzegovina and TEMPUS IB_JEP 16140-2001, Banja Luka (BA), Lleida (E).
ISBN9993854034, 978999385403
Година2005
АуториJ.L Lambert, Славица Грујић и Radoslav Grujić
Типмонографија међународног значаја
Prehrambeni aditivi – Funkcionalna svojstva i primjena
ИздавачTehnološki fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, Banja Luka (BiH)
ISBN99938-54-07-7
Година2005
АуториСлавица Грујић
Типосновни уџбеник
Број страна231
Quality Management System – Way Ahead for the Food Industry (Upravljanje sistemom kvaliteta - korak naprijed za prehrambenu industriju)
ИздавачUniversity of Lleida (E), University of Banja Luka (BA), TEMPUS JEP Project 16140-2001, Banja Luka
ISBN99938-674-1-1
Година2003
АуториMiloš Sorak, Olga Martin Belloso, Aleksandra Nikolić и Славица Грујић
Типмонографија међународног значаја
Број страна96

Пројекти

Остали

Карактеризација плода дрена са подручја Републике Српске и израда желираног производа различите намјене за пекарску и посластичарску индустрију

Дрен се у Републици Српској више користи у домаћинствима гдје се, у мањим количинама и углавном за потребе укућана, користи за производњу ракије, ликера, сока, чаја и такозваног „мућеног“ пекмеза који се прави без топлотног третмана уз додатак одговарајуће количине шећера. Предмет истраживања овог Пројекта биће карактеризација плода дрена у циљу утврђивања његових основних физичко-хемијских особина. У склопу истраживања предвиђено је одређивање садржаја специфичних ...

Број пројекта1251108
СтатусНеактиван
Тип пројектаНационални научноистраживачки
Организациона јединицаТехнолошки факултет
Руководилацпроф. др Божана Оџаковић
Пројектни тимдоц. др Дарко Бодрожа
проф. др Славица Грујић
проф. др Перо Саиловић
ФинансијерМинистарство за научнотехнолошки развој и високо обарзовање Републике Српске
Почетак реализације01.05.2019.
Завршетак пројекта15.10.2021.
Вредност пројекта17060.0 БАМ