проф. др Горан Вучић

проф. др Горан Вучић

ванредни професор
Наставник - II-4
Технолошки факултет
Научна областЗвањеДатум избора
Управљање и контрола квалитета хране и пићаванредни професор 27. август 2020.

Орг. јединица

  • Технолошки факултет - Катедра за прехрамбене технологије и индустријске биотехнологије

Предмети

Технолошки факултет
Академске студије другог циклуса
М11018 - Одабрана поглавља оптичких метода анализе прехрамбених производа
М11043 - Оптичке методе анализе прехрамбених производа
М11044 - Хроматографске методе анализе прехрамбених производа
М11045 - Статистичке методе анализе у контроли квалитета прехрамбених производа
М12020 - Студијски истраживачки рад у прехрамбеном инжењерству
Академске студије првог циклуса
Б13532 - Основе инструменталних метода анализе у контроли намирница
Б13533 - Узорковање и припрема узорака
Б13534 - Мјерно-регулациона техника
Б13603 - Технолошке операције у прехрамбеној индустрији
Б13610 - Инструменталне методе анализе у контроли намирница
Б13623 - Технолошке операције у прехрамбеној индустрији
Б13632 - Организовање рада лабораторије за контролу квалитета хране
Б14714 - Контрола квалитета воде за пиће
Б14715 - Контрола квалитета индустријске воде
Б14735 - Оптичке методе инструменталне анализе
Б14736 - Хроматографске методе анализе
Б14802 - Прехрамбене технологије намирница биљног поријекла II
Б14834 - Контрола квалитета воде за пиће
Б23523 - Инструменталне методе хемијске анализе
Б24808 - Инструменталне методе анализе

Библиографија

Радови у часописима

Blending Tradition and Technology: A Celery–Parsley–Turmeric Formulation for Functional Ingredient Applications
DOIdoi.org/10.3390/pr13061849
ЧасописProcesses
Година2025
АуториСтаниша Латиновић, Olja Šovljanski, Славица Грујић, Lato Pezo, Dubravka Škrobot, Jasna Čanadanović-Brunet, Dragoljub Cvetković, Ладислав Василишин, Наташа Лакић - Каралић, Biljana Pećanac, Горан Вучић, Mirjana Milošević и Jelena Vulić
Волумен13
Број6
Веб адресаhttps://www.mdpi.com/2227-9717/13/6/1849
Chemical composition and antioxidant capacity of chicory leaves originating from wild plant (Cichorium intibus L.) and its cultivar (Cichorium intybus var. foliosum Hegi `Zuccherina di Trieste`)
DOIhttps://doi.org/10.59919/JCTE05202401008
ЧасописJournal of Chemists, Technologists and Environmentalists
Година2024
АуториЛадислав Василишин, Горан Вучић, Srđan Ljubojević, Наташа Лакић - Каралић, Станиша Латиновић и Ана Велемир
Волумен5
Број1
Страница од49
Страница до54
Веб адресаhttps://glasnik.tf.unibl.org/article/266/pdf
Chemical composition of summer truffle (Tuber aestivum Vittad.) from Bosnia and Herzegovina
DOI10.21303/2504-5695.2023.003191
ЧасописEUREKA: Life Sciences
Година2023
АуториСрђан Љубојевић, Ладислав Василишин, Горан Вучић и Ана Велемир
Волумен6
Страница од20
Страница до27
Веб адресаhttps://journal.eu-jr.eu/life/article/view/3191
UPOTREBA SUPLEMENATA TOKOM PANDEMIJE COVID 19- ZDRAVSTVENI RIZICI USE OF SUPPLEMENTS DURING THE PANDEMIC COVID 19 - HEALTH RISKS
ЧасописČASOPIS UDRUŽENJA PULMOLOGA REPUBLIKE SRPSKE
Година2023
АуториVesna Petković, Vesna Rudić Grujić, Mirjana Đermanovič, Горан Вучић, Milkica Grabež и Borka Kotur
Волумен13
Број1-2
Страница од122
Страница до127
Веб адресаhttp://www.respiratio.info/index.php/sr/
Oxidative Stress and Neurotoxicity of Cadmium and Zinc on Artemia franciscana
DOIhttps://doi.org/10.1007/s12011-022-03352-x
ЧасописBIOLOGICAL TRACE ELEMENT RESEARCH
Година2023
АуториБиљана Кукавица, Биљана Давидовић-Плавшић, Ana Savić, Дејан Дмитровић, Горан Шукало, Sandra Đurić-Savić и Горан Вучић
Волумен201
Број5
Страница од2636
Страница до2649
Веб адресаhttps://link.springer.com/article/10.1007/s12011-022-03352-x#citeas
The choice of optimal technology for extracting wood greenery from forest dendromass La elección de la tecnología óptima para la extracción de madera verde de dendromasa forestal
DOI10.53499/sfjeasv2n2-006
ЧасописSouth Florida Journal of Environmental and Animal Science
Година2022
АуториСрђан Љубојевић, Ладислав Василишин и Горан Вучић
Волумен2
Број2
Страница од87
Страница до101
Веб адресаhttps://southfloridapublishing.com/
MORPHOLOGICAL CHARACTERISTICS OF SUMMER TRUFFLE (TUBER AESTIVUM VITTAD.) FROM BOSNIA AND HERZEGOVINA
DOI10.21303/2504-5695.2022.002382
ЧасописEUREKA: Life Sciences
Година2022
АуториSrđan Ljubojević, Ладислав Василишин, Горан Вучић и Ана Велемир
Волумен2
Број2
Страница од9
Страница до20
Веб адресаhttp://journal.eu-jr.eu/life
Correlations between chemical and certain rheological quality parameters of wheat flour and bread
DOIhttps://doi.org/10.7251/JCTE2102017K
ЧасописJournal of Chemists, Technologists and Environmentalists
Година2021
АуториНаташа Лакић - Каралић, Ладислав Василишин, Горан Вучић, Славица Грујић и Божана Оџаковић
Волумен2
Број1
Страница од17
Страница до27
Веб адресаhttps://glasnik.tf.unibl.org/
Nutritive and sensory quality of commercial dry - fermented sausages - ”ČAJNA” type with different salt content
DOIhttps://doi.org/10.7251/JEPM2101026O
ЧасописJOURNAL OF ENGINEERING AND PROCESSING MANAGEMENT
Година2021
АуториБожана Оџаковић, Славица Грујић, Драгана Ивановић и Горан Вучић
Волумен13
Број1
Страница од26
Страница до31
Relationship between the test weight and some physical and chemical properties of the wheat kernel
DOI10.7251/AGREN2104137K
ЧасописAgro-knowledge Journal
Година2021
АуториНаташа Лакић - Каралић, Ладислав Василишин и Горан Вучић
Волумен22
Број4
Страница од137
Страница до148
Веб адресаhttps://agroznanje.com/kategorije/907/agroznanje--agro-knowledge-journal-vol-22-no-4-2021
Chemical composition, nutritional value and antioxidant properties of crabapples
ЧасописMaso International Journal of Food Science and Technology
Година2020
АуториSrđan Ljubojević, Горан Вучић, Ладислав Василишин, Наташа Лакић - Каралић, Ана Велемир и Иван Самелак
Волумен1
Страница од51
Страница до57
Веб адресаhttp://www.maso-international.cz/
Effects of non-meat proteins on the quality of fermented sausages
DOI10.21603/2308-4057-2020-2-259-267
ЧасописFoods and Raw Materials
Година2020
АуториАна Велемир, Сњежана Мандић, Горан Вучић и Даница Савановић
Волумен8
Број2
Страница од259
Страница до267
Веб адресаhttp://jfrm.ru/files/archive/16/Velemir.pdf
MINERAL COMPOSITION OF TRADITIONAL SHEEP MEAT PRODUCTS IN DEPENDENCE ON THE THERMAL TREATMENT
ЧасописJournal of Hygienic Engineering and Design
Година2019
АуториSebila Rekanovic, Radoslav Grujić, Горан Вучић и Elvisa Hodzic
Волумен29
Страница од92
Страница до98
Веб адресаhttp://www.jhed.mk/
Production process and quality of two different dry-cured sheep hams from Western Balkan countries
ЧасописFOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT
Година2015
АуториСандра Петковић, Vladana Grabež, Milena Bjelanović, Сњежана Мандић, Горан Вучић, Александра Мартиновић, Torunn Thauland Håseth, Ана Велемир и BjØrg Egelandsdal
Волумен64
Број2
Страница од1217
Страница до1224
Веб адресаwww.elsevier.com/locate/lwt
Effects of different production systems on carcass and meat quality of sheep and lamb from Western Balkan and Norway
DOI10.2298/BAH1502203B
ЧасописBiotechnology in Animal Husbandry
Година2015
АуториMilena Bjelanović, Vladana Grabež, Горан Вучић, Aleksandra Martinović, L. R. Lima, Božidarka Marković и Bjorg Egelansdal
Волумен31
Број2
Страница од203
Страница до221
Веб адресаhttp://www.istocar.bg.ac.rs/
Determination of the content of mineral substances applying different methods of chemical analysis
ЧасописQUALITY OF LIFE
Година2015
АуториVesna Gojković, Maja Šalić, Весна Антуновић, Горан Вучић и Жељка Марјановић-Балабан
Волумен6
Број3-4
Страница од88
Страница до94
Comparison of carcass characteristics and meat quality of norwegian white sheep breed with two western balkan pramenka sheep breeds
DOI10.17707/AgricultForest
ЧасописAgriculture & Forestry
Година2014
АуториГоран Вучић, božidarka marković, Milena Bjelanović, Per Berg и Bjorg Egelandsdal
ВолуменVol. 60
Број1
Страница од53
Страница до61
Веб адресаhttp://www.agricultforest.ac.me/paper.php?journal_id=181&id=2237
Hemijski sastav mesa dužičaste pastrmke (Oncorhynchus mykiss Wal.) iz ribnjaka Gornji Ribnik
ЧасописTehnologija mesa, Beograd
Година2004
АуториНебојша Савић, Dragan Mikavica, Radoslav Grujić, Vaso Bojanić, Горан Вучић, Сњежана Мандић и Radenko Đurica
Волумен45
Број1-2
Страница од45
Страница до49
Веб адресаhttps://scindeks.ceon.rs/article.aspx?artid=0494-98460402045S
Procenat zadovoljenja dnevnih potreba Se, Zn, Fe, Cu i Mg konzumiranjem mesa i mesnih proizvoda
ЧасописGlasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske
Година2003
АуториСњежана Мандић, Radoslav Grujić и Горан Вучић
Волумен44
Страница од13
Страница до29
Sadržaj cinka u povrću i proizvodima od povrća na banjalučkom tržištu
ЧасописGlasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske
Година2003
АуториСандра Петковић, Radoslav Grujić и Горан Вучић
Волумен44
Страница од3
Страница до12
Sadržaj cinka u voću i proizvodima od voća na banjalučkom tržištu
ЧасописGlasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske
Година2003
АуториСандра Петковић, Radoslav Grujić и Горан Вучић
Волумен44
Страница од30
Страница до39
Sadržaj cinka u mesu i proizvodima od mesa na banjalučkom tržištu
ЧасописАГРОЗНАЊЕ
Година2003
АуториСандра Петковић, Radoslav Grujić и Горан Вучић
Волумен2
Страница од142
Страница до148
Određivanje sadržaja selena, olova, cinka i kadmijuma u mesu različitih riba
ЧасописTehnologija mesa
Година2000
АуториDragan Mikavica, Славица Грујић, Сњежана Мандић, Горан Вучић и Radenko Đurica
Волумен41
Број4-6
Страница од155
Страница до161
Веб адресаwww.inmesbgd.com/files/casopis.html

Радови са скупова

Morphological characteristics and chemical composition of the fruits of black and dwarf elder (Sambucus nigra et Sambucus ebulus)
Научни скупXV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA
PublikacijaProceedings
Година2024
АуториЛадислав Василишин, Горан Вучић, Srđan Ljubojević, Наташа Лакић - Каралић, Станиша Латиновић и Ана Велемир
Страница од214
Страница до222
Веб адресаhttps://savjetovanje.tf.unibl.org/wp-content/uploads/2025/02/Proceedings_2024.pdf
ANTIOXIDANT PROPERTIES OF BLACK CURRANT BERRIES (Ribes nigrum `Titania`)
Научни скупXIV International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2023”
DOI631(082)(0.034.2)
PublikacijaBOOK OF PROCEEDINGS
Година2023
АуториЛадислав Василишин, Горан Вучић, Srđan Ljubojević и Ана Велемир
Страница од740
Страница до745
Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba/
CHEMICAL CHARACTERIZATION OF COLD-PRESSED OIL FROM DIFFERENT VARIETIES OF HAZELNUTS
Научни скупXIV International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2023”
DOI631(048.3)(0.034.4)
PublikacijaBOOK OF ABSTRACTS
Година2023
АуториСтаниша Латиновић, Наташа Лакић - Каралић, Aleksa Kučinar, Srđan Ljubojević, Ана Велемир, Ладислав Василишин и Горан Вучић
Страница од689
Страница до689
Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba/
Chemical properties of shelled and unshelled apricot seeds, physico-chemical and antioxidative characterization of oils obtained from these seeds
Научни скупXII Međunarodna konferencija o društvenom i tehnološkom razvoju - STED 2023
DOIISSN 2637-3298
Publikacijabook of Proceeding
Година2023
АуториСтаниша Латиновић, Наташа Лакић - Каралић, Ладислав Василишин и Горан Вучић
Страница од403
Страница до409
Веб адресаhttps://stedconference.com/index.php/proceedings/
BLACK RASPBERRY (Rubus occidentalis L), A NEGLECTED MINOR FRUIT CROP
Научни скупXIII International Scientific Agriculture Symposium "Agrosym 2022"
DOIISBN 978-99976-987-3-5
PublikacijaBook of Proceedings of the XIII International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2022”
Година2022
АуториЛадислав Василишин, Горан Вучић, Срђан Љубојевић, Ана Велемир и Наташа Лакић - Каралић
Страница од775
Страница до785
Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba/
GINKGO LEAVES AND YEW ARILS – USABLE PARTS OF OLD PLANT SPECIES (Ginkgo biloba L. et Taxus baccata L. )
Научни скупXIII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2022”
DOI631(082)(0.034.2)
PublikacijaBOOK OF PROCEEDINGS XIII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2022” Jahorina, October
Година2022
АуториЛадислав Василишин, Горан Вучић, Srđan Ljubojević, Ана Велемир и Наташа Лакић - Каралић
Страница од786
Страница до795
Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba/
Chemical composition, bioactive components and antioxidant activity of wild and cultivated blackberries (Rubus Fruticosus L.)
Научни скупXIV Conference of chemists, technologists and environmentalists of Republic of Srpska
DOICOBISS.RS-ID 137004033
PublikacijaBook of abstracts
Година2022
АуториЗоран Кукрић, Ладислав Василишин, Горан Вучић, Божана Оџаковић и Перо Саиловић
Страница од129
Веб адресаhttps://savjetovanje.tf.unibl.org/home/digital-library/book-of-abstracts/
PHYSICAL AND CHEMICAL CHARACTERISTICS OF PUMPKIN SEEDS AND OIL FROM PUMPKIN SEEDS
Научни скупXI MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O DRUŠTVENOM I TEHNOLOŠKOM RAZVOJU – STED 2022
DOIISSN 2637-3298
PublikacijaZbornik izvoda radova STED 2022
Година2022
АуториНаташа Лакић - Каралић, Ана Велемир, Nevena Ritan, Горан Вучић и Ладислав Василишин
Страница од132
Веб адресаwww.stedconference.com
CHANGES IN PHYSICO-CHEMICAL PARAMETERS AND COMPOSITION OF FATTY ACIDS OF OILS AND FATS AFTER THERMAL TREATMENT
Научни скупSEVENTH INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE JUNE 5 th – WORLD ENVIRONMENT DAY
PublikacijaTHE BOOK OF ABSTRACTS
Година2022
АуториГоран Вучић, Jana Vukoje, Ана Велемир и Ладислав Василишин
Страница од48
Страница до48
Веб адресаhttps://btf.unbi.ba/2022-2/
Heat Treatment Influence on the Content of K, Mg, Fe, Mn, P, Zn in Chicken Meat
Научни скуп10th Central European Congress on Food. CE-Food 2020. Springer, Cham.
DOIhttps://doi.org/10.1007/978-3-031-04797-8_22
Publikacija10th Central European Congress on Food Proceedings of CE-Food 2020
Година2022
АуториSebila Rekanović, Radoslav Grujić, Elvisa Hodžić и Горан Вучић
Страница од244
Страница до251
Веб адресаhttps://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-031-04797-8_22#citeas
CHEMICAL COMPOSITION OF MEDLAR (Mespilus germanica) AND WILD SERVICE TREE (Sorbus torminalis) – UNDERUTILIZED EDIBLE FRUITS FROM BOSNIA AND HERZEGOVINA
Научни скупXII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021”
DOI631(082)(0.034.2)
PublikacijaBOOK OF PROCEEDINGS XII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021”
Година2021
АуториSrđan Ljubojević, Ладислав Василишин, Горан Вучић и Ана Велемир
Страница од782
Страница до788
Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba
CHEMICAL COMPOSITION OF YELLOW GENTIAN ROOT (Gentianae radix) FROM BOSNIA AND HERZEGOVINA
Научни скупXII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021”
DOI631(082)(0.034.2)
PublikacijaBOOK OF PROCEEDINGS XII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021”
Година2021
АуториSrđan Ljubojević, Ладислав Василишин, Горан Вучић и Ана Велемир
Страница од1437
Страница до1445
Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba
Nutritive and sensory quality of commercial meat products with different salt content
Научни скупVII International Congress “Engineering, Environment and Materials in Process Industry“ EEM2021
PublikacijaIn Book of Abstracts of VII International Congress “Engineering, Environment and Materials in Process Industry" EEM2021, 17-19. March, Jahorina, Republic of Srpska, Bosnia and Herzegovina, 95
Година2021
АуториБожана Оџаковић, Славица Грујић, Драгана Ивановић и Горан Вучић
Страница од95
EFFECT OF THAWING METHODS ON THE PHYSICO-CHEMICAL PROPERTIES OF TURKEY MEAT
Научни скупInternational Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2021”
PublikacijaProceedings of the XII International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2021”
Година2021
АуториДаница Савановић, Сњежана Мандић, Горан Вучић, Ана Велемир, Jovo Savanović и Nemanja Tešanović
Страница од1034
Страница до1040
Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba/archive
CHEMICAL COMPOSITION AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF BLACKBERRY, BLACK CHOKEBERRY AND JOSTABERRY
Научни скупXI International Scientific Agriculture symposium "Agrosym 2020"
DOI631(082)(0.034.2)
PublikacijaBOOK OF PROCEEDINGS XI International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2020”
Година2020
АуториSrdjan Ljubojevic, Ладислав Василишин, Горан Вучић и Ана Велемир
Страница од601
Страница до609
Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba
UTICAJ NAČINA EKSTRAKCIJE NA ODREĐIVANJE KOLIČINE KAPSAICINA U ZAČINSKOJ PAPRICI, EXTRACTION METHODS INFLUENCE ON DETERMINATION OF CAPSAICIN IN SPICES
Научни скупXXV Savetovanje o biotehnologiji, Čačak, SRbija
PublikacijaZbornik radova 2, 2020
Година2020
АуториГоран Вучић, Ладислав Василишин и Зоран Кукрић
Страница од515
Страница до522
Веб адресаhttps://www.afc.kg.ac.rs/index.php/sr/aktuelno/1008-xxv-savetovanje-o-biotehnologij
Тhe choice of optimal technology of processing of wood greenery in the conditions of integrated utilization of forest dendromass
Научни скупX International Scientific Agriculture Symposium "Agrosym 2019"
PublikacijaBook of Proceedings X International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2019”
Година2019
АуториSrđan Ljubojević, Ладислав Василишин и Горан Вучић
Страница од1959
Страница до1966
Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba
“Chemical composition and nutritive value of wood greenery of beech, sessile oak, black pine and spruce”
Научни скупVI International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry
DOIDOI: 10.7251/EEMEN1901272V
PublikacijaProceedings, VI International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry“
Година2019
АуториГоран Вучић, Srđan Ljubojević и Ладислав Василишин
Страница од272
Страница до279
Metode za brzo utvrđivanje autentičnosti i falsifikovanja meda
Научни скуп3. Kongres o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima
PublikacijaZbornik radova i sažetaka sa trećeg kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima - Pčelarstvo i pčelinji proizvodi
Година2018
АуториRadoslav Grujić, Mirko Dobrnjac, Горан Вучић и Sebila Rekanović
Страница од47
Страница до53
XII Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, Proceedings
Научни скуп XII Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska
PublikacijaChemical composition and anti-oxidative oil activity obtained from seeds Rubus Idaeus L. and Rubus Fruticosus L.
Година2018
АуториStaniša Latinović, Nataša Ivković, Senad Krivdić, Ладислав Василишин, Горан Вучић и Zoran Kukrić
Страница од414
Страница до420
Веб адресаhttps://savjetovanje.tf.unibl.org/sr/
Chemical composition and antioxidant features of three leafy cultures-broad leaved dock, curled dock and leaf beet
Научни скупIX International Scientific Agriculture Symposium "Agrosym 2018"
PublikacijaBook of Preoceedings, Agrosym 2018
Година2018
АуториSrđan Ljubojević, Горан Вучић, Ладислав Василишин, Наташа Лакић - Каралић, Ана Велемир и Ivan Samelak
Страница од1294
Страница до1300
Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba/index.php/en/archive
Comparison of chemical composition and antioxidant activity between Indian strawberry (Duchesnea indica (Jacks.) Focke) and other species of strawberries
Научни скупIX International Scientific Agriculture Symposium "Agrosym 2018"
PublikacijaBook of Proceedings Agrosym 2018
Година2018
АуториЛадислав Василишин, Srđan Ljubojević, Горан Вучић, Ана Велемир, Наташа Лакић - Каралић и Ivan Samelak
Страница од2114
Страница до2120
Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba/index.php/en/archive
Chemical composition, nutritional value and antioxidant properties of crabapples
Научни скупIX International Scientific Agriculture Symposium "Agrosym 2018"
PublikacijaBook of Proceedings Agrosym 2018
Година2018
АуториSrđan Ljubojević, Горан Вучић, Ладислав Василишин, Наташа Лакић - Каралић, Ана Велемир и Ivan Samelak
Страница од2128
Страница до2135
Веб адресаhttp://agrosym.ues.rs.ba/index.php/en/archive
Kvalitet fino usitnjenih barenih kobasica na tržištu grada Banja Luka.
Научни скупŠESTA MEĐUNARODNA NAUČNO – STRUČNA KONFERENCIJA "5. JUNI – SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA". 18. i 19. Juni 2018.
PublikacijaŠESTA MEĐUNARODNA NAUČNO – STRUČNA KONFERENCIJA "5. JUNI – SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA". 18. i 19. Juni 2018. Zbornik radova
Година2018
АуториDušanka Marković, Даница Савановић, Ладислав Василишин и Горан Вучић
Страница од158
Страница до170
Characterization of oil from raspberry and blackberry seeds
Научни скупSixth International Scientific Conference "June 5 th-World Environment Day"
PublikacijaSixth International Scientific Conference "June 5 th-World Environment Day", The Book of Abstracts
Година2018
АуториSenad Krivdić, Станиша Латиновић, Nataša Ivković, Mirjana Milošević, Иван Самелак, Горан Вучић, Ладислав Василишин и Зоран Кукрић
Страница од38
Korelacija sadržaja ukupnih fenola sa antioksidativnom aktivnošću crvenih vina sa područja regije Banja Luka
Научни скупXXIII Savetovanje o biotehnologiji
PublikacijaZbornik radova
Година2018
АуториZoran Kukrić, Ivan Samelak, Горан Вучић, Ладислав Василишин и Novak Kukrić
Страница од445
Страница до450
Sadržaj mineralnih materija u srijemušu (Allium ursinum) sa različitih lokaliteta Republika Srpske
Научни скупXXIII Savetovanje o biotehnologiji
PublikacijaZbornik radova
Година2018
АуториГоран Вучић, Ладислав Василишин, Ivan Samelak, Zoran Kukrić и Novak Kukrić
Страница од530
Страница до535
Multipurpose properties of some plants suitable for forest gardens - Damask Rose, Maule's Quince, Stevia
Научни скупVIII International Scientific Agriculture Symposium AGROSYM
PublikacijaBook of Proceedings Agrosym 2017
Година2017
АуториSrđan Ljubojević, Ладислав Василишин, Горан Вучић, Александар Савић и Ivan Samelak
Страница од2729
Страница до2723
Веб адресаhttp://www.agrosym.rs.ba/index.php/en/agrosym/agrosym_2017/ BOOK_OF_PROCEEDINGS_2017_FINAL.pdf.
KVALITET KOMPOTA OD BRESKVE RAZLIČITIH PROIZVOĐAČA NA TRŽIŠTU GRADA BANJA LUKA
Научни скупXII SIMPOZIJUM «SAVREMENE TEHNOLOGIJE I PRIVREDNI RAZVOJ»; 12 th SYMPOSIUM «NOVEL TECHNOLOGIES AND ECONOMIC DEVELOPMENT»,
PublikacijaZbornik radova Proceedings
Година2017
АуториГоран Вучић, Ана Велемир и Ладислав Василишин
Страница од84
Страница до91
UTICAJ RAZLIČITIH USLOVA OMAMLJIVANJA PILIĆA NA KVALITET PILEĆEG MESA
Научни скупXII SIMPOZIJUM «SAVREMENE TEHNOLOGIJE I PRIVREDNI RAZVOJ»; 12 th SYMPOSIUM «NOVEL TECHNOLOGIES AND ECONOMIC DEVELOPMENT»,
PublikacijaZbornik radova Proceedings
Година2017
АуториГоран Вучић, Ljubinko Barašin, Radoslav Grujić и Meho Bašić
Страница од74
Страница до83
Uticaj različitih koncentracija Pb, Mn i Cd na aktivnost peroksidaza i koncentraciju fenola u listovima Reynoutria japonica Houtt.
Научни скупSavremene tehnologije i privredni razvoj
Година2017
АуториMiloš Gvero, Дино Хасанагић, Љиљана Топалић-Тривуновић, Горан Вучић и Биљана Кукавица
Страница од25
Страница до31
Sadržaj mineralnih materija u plodu drenjka (Cornus mas L.)
Научни скупPeti Naučno-Stručni skup sa međinarodnim učešćem "5. juni- Svjetski dan zaštite okoliša"
DOI2566-4530
PublikacijaZbornik radova
Година2017
АуториLadislav Vasilišin, Горан Вучић, Наташа Лакић - Каралић и Zoran Kukrić
Страница од77
Страница до84
Kvalitet kiselih krastavaca različitih proizvođača deklarisanih kao "DELIKATES"
Научни скупXXII Savetovanje o biotehnologiji
PublikacijaZbornik radova 2
Година2017
АуториГоран Вучић, Ана Велемир и Ладислав Василишин
Страница од603
Страница до610
Mineralni sastav različitih sorti višanja (Oblačinska i Maraska)
Научни скупXXII Savetovanje o biotehnologiji
PublikacijaZbornik radova 2
Година2017
АуториЛадислав Василишин, Горан Вучић, Ђорђе Војиновић и Zoran Kukrić
Страница од611
Страница до616
Zadovoljenje RDA vrijednosti za mineralne materije pri konzumiranju svježih šumskih jagoda (Fragaria vesca L.)
Научни скупV INTERNATIONAL CONGRESS „ENGINEERING, ENVIRONMENT AND MATERIALS IN PROCESSING INDUSTRY“ V MEĐUNARODNI KONGRES „INŽENJERSTVO, EKOLOGIJA I MATERIJALI U PROCESNOJ INDUSTRIJI“
DOI10.7251EEMSR1501682V
PublikacijaZbornik radova, Proceedings
Година2017
АуториГоран Вучић, Ладислав Василишин, Ђорђе Војиновић и Zoran Kukrić
Страница од682
Страница до689
UTICAJ USLOVA OMAMLJIVANJA STRUJOM NA PARAMETRE KVALITETA TRUPOVA BROJLERA NA LINIJI KLANJA I HLAĐENJA
Научни скупV INTERNATIONAL CONGRESS „ENGINEERING, ENVIRONMENT AND MATERIALS IN PROCESSING INDUSTRY“ V MEĐUNARODNI KONGRES „INŽENJERSTVO, EKOLOGIJA I MATERIJALI U PROCESNOJ INDUSTRIJI“
DOI10.7251/EEMSR1501690B
PublikacijaZbornik radova Proceedings
Година2017
АуториLjubinko Barašin, Radoslav Grujić, Горан Вучић и Meho Bašić
Страница од690
Страница до705
DETERMINATION OF AFLATOXIN M1 IN RAW MILK BY THE ELISA METHOD
Научни скупXI SAVJETOVANJE HEMIČARA, TEHNOLOGA I EKOLOGA REPUBLIKE SRPSKE
PublikacijaThe Bookof Abstracts
Година2016
АуториKristina Simić, Biljana Lazić и Горан Вучић
Страница од100
DETERMINATION OF CARBAMATES AND ORGANOPHOSPHATES IN HONEY BY UPLC MS MS CHROMATOGRAPHY
Научни скупXI SAVJETOVANJE HEMIČARA, TEHNOLOGA I EKOLOGA REPUBLIKE SRPSKE
PublikacijaThe Book of Abstracts
Година2016
АуториKristina Batinić, Dražana Palinić и Горан Вучић
Страница од101
SATISFACTION OF RDA VALUES FOR MINERALS BY CONSUMING FRESH BLUEBERRIES (Vaccinium myritillus L.)
Научни скупXI SAVJETOVANJE HEMIČARA, TEHNOLOGA I EKOLOGA REPUBLIKE SRPSKE
PublikacijaThe Book of Abstracts
Година2016
АуториЛадислав Василишин, Наташа Лакић - Каралић, Горан Вучић и Zoran Kukrić
Страница од95
ZADOVOLJENJE RDA VRIJEDNOSTI ZA MINERALNE MATERIJE PRI KONZUMIRANJU SVJEŽIH BOROVNICA (Vaccinium myritillus L.)
Научни скупXI CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA XI Savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
Година2016
АуториГоран Вучић, Ладислав Василишин, Наташа Лакић - Каралић и Zoran Kukrić
Страница од341
Страница до347
Веб адресаhttps://savjetovanje.tf.unibl.org/sr/
ODREĐIVANJE SADRŽAJA AFLATOKSINA M1 U MLIJEKU ELISA METODOM
Научни скупXI CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA XI Savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
PublikacijaProceedings
Година2016
АуториГоран Вучић, Kristina Simić и Biljana Lazić
Страница од360
Страница до367
Веб адресаhttps://savjetovanje.tf.unibl.org/sr/
ODREĐIVANJE KARBAMATA I ORGANOFOSFATA U MEDU METODOM UPLC MS MS
Научни скупXI CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA XI Savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
PublikacijaProceedings
Година2016
АуториГоран Вучић, Kristina Batinić и Dražana Palinić
Страница од368
Страница до373
Веб адресаhttps://savjetovanje.tf.unibl.org/sr/
Seasonal variability of the chemical composition of birch sap obtained through tapping (Betulae sucus recens),
Научни скупVII International Scientific Agriculture Symposium AGROSYM
PublikacijaBook of Proceedings
Година2016
АуториSrdjan Ljubojević, Ладислав Василишин, Горан Вучић, Александар Савић и Dušan Miodragović
Страница од2810
Страница до2817
Веб адресаwww.agrosym.rs.ba
Analysis of digital camera images as a possibility to assess meat color
Научни скупIII INTERNATIONAL CONGRESS “FOOD TECHNOLOGY, QUALITY AND SAFETY” FoodTech
PublikacijaAbstract Book
Година2016
АуториГоран Вучић, Radoslav Grujić, Kristina Milojčić и Dragan Vujadinović
Страница од230
Evaluation of pH value, temperature and color parameters L*, a*, b* in raw pork meat during 72 hours post-mortem
Научни скупIII INTERNATIONAL CONGRESS “FOOD TECHNOLOGY, QUALITY AND SAFETY” FoodTech 2016
PublikacijaAbstract Book
Година2016
АуториГоран Вучић, Radoslav Grujić, Kristina Milojčić и Ладислав Василишин
Страница од231
Веб адресаhttp://foodtech2016.uns.ac.rs/uploads/images/docs/Abstract-Book-FoodTech2016.pdf
The content of secondary metabolites and their impact on the antioxidant activity in different varieties of strawberries
Научни скуп53. САВЕТОВАЊЕ СРПСКОГ ХЕМИЈСКОГ ДРУШТВА
DOIISBN 978-86-7132-062-7
PublikacijaProceedings 53 rd Meeting of the Serbian Chemical Society
Година2016
АуториZoran Kukrić, Iva Martić, Ладислав Василишин и Горан Вучић
Страница од83
Страница до86
Веб адресаhttp://www.shd.org.rs/
ANTIOKSIDATIVNA AKTIVNOST SVJEŽE I ZAMRZNUTE JAGODE SORTE SENGA SENGANA
Научни скупČetvrti naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem ''5. juni - Svjetski dan zaštite okoliša''
PublikacijaZbornik radova
Година2016
АуториГоран Вучић, Ладислав Василишин и Zoran Kukrić
Страница од44
Страница до52
Mineralni sastavhibridne sorte paprike BIBIC F1
Научни скупXXI savetovanje o biotehnologiji
PublikacijaXXI Savetovanje o biotehnologiji sa međunarodnim učešćem ZBORNIK RADOVA
Година2016
АуториЛадислав Василишин, Горан Вучић, Наташа Лакић - Каралић, Ђорђе Војиновић и Zoran Kukrić
Страница од711
Страница до716
NEENZIMSKI ANTIOKSIDATIVNI STATUS PARADAJZA SORTE „VOLOVSKO SRCE“ SA PODRUČJA LIJEVČE POLJA
Научни скупXXI savetovanje o biotehnologiji
PublikacijaXXI Savetovanje o biotehnologiji sa međunarodnim učešćem Zbornik radova
Година2016
АуториZoran Kukrić, Ivan Samelak, Tanja Marić, Горан Вучић, Наташа Лакић - Каралић и Ладислав Василишин
Страница од673
Страница до678
Parametri kvaliteta polutrajnih proizvoda od svinjskog mesa na tržištu republike srpske
Научни скупXI Simpozijum “Savremene tehnologije i privredni razvoj”
Година2015
АуториГоран Вучић, Kristina Milojčić, Božana Odžaković и mladen pajević
ZADOVOLJENJE RDA VRIJEDNOSTI ZA MINERALNE MATERIJE PRI KONZUMIRANJU JAGODASTOG VOĆA
Научни скупXI Simpozijum “Savremene tehnologije i privredni razvoj"
PublikacijaZbornik radova XI Simpozijum "Savremene tehnologije i privredni razvoj"
Година2015
АуториЛадислав Василишин, Наташа Лакић - Каралић, Горан Вучић, Boško Petković и Ђорђе Војиновић
Страница од117
Страница до126
Quality Parameters of Semi Durable Pork Products on the Market of the Republic of Srpska
Научни скуп11th Symposium „Novel Technologies and Economic Development“
PublikacijaBook of Abstracts, 11th Symposium „Novel Technologies and Economic Development“, Leskovac, Serbia
Година2015
АуториKristina Milojčić, Mladen Pajević, Божана Оџаковић и Горан Вучић
Страница одp
Страница до91
The influence of different nutrition levels on the growth characteristics and meat texture of the rainbow trout (Oncorhynshus mykiss Wal.)
Научни скупVII International Conference "WATER&FISH"
PublikacijaConference proceedings
Година2015
АуториНебојша Савић, Биљана Рогић, Миланка Дринић, Горан Вучић, Божо Важић и Александар Краљ
Страница од457
Страница до463
Веб адресаhttp://www.cefah.agrif.bg.ac.rs/download/Water%20&%20Fish%202015.pdf
IV međunarodni kongres “Inženjerstvo, ekologija i materijali u procesnoj industriji”
Научни скупIV međunarodni kongres “Inženjerstvo, ekologija i materijali u procesnoj industriji”
DOI10.7251/EEMSR1501193M
PublikacijaEfekti tehnoloških procesa na fizičko-hemijske osobine tradicionalno i industrijski proizvedenih svinjskih pečenica
Година2015
АуториГоран Вучић, Kristina Milojčić, Milena Bjelanović, Aleksandra Martinović и Bjorg Egelandsdal
Страница од1
Страница до1288
Веб адресаwww.tfzv.org
Gas chromatographic characterization of key volatile components in sheep adipose tissue
Научни скупFoodTech
PublikacijaAbstract book
Година2014
АуториГоран Вучић, Vladana Grabež, Milena Bjelanović, Vladimir Tomović, Aleksandra Martinović и Bjorg Egelandsdal
Dry cured sheep/lamb meat: norwegian birkebeiner “fenalår” compared with sheep pastrma from bosnia & herzegovina and montenegro
Научни скуп60th International Congress of Meat science and technology
Година2014
АуториГоран Вучић, Bjorg Egelandsdal, Sandra Stojković, Vladana Grabež, Milena Bjelanović, Aleksandra Martinović, E.B. Pallin и Per Berg
Shelf-life extension of fresh beef steaks by gaseous ozonation
Научни скупsavjetovanje hemičara i tehnologa rs
PublikacijaThe book of abstrakts
Година2013
АуториГоран Вучић и Maria Iosune Cantalejo
Страница од93
Classification of sheep and lamb carcasses by the SEUROP system and the current state of the classification system in B&H
Научни скуп10th Conference of Chemists, Technologists and Enviromentalist of Republic of Srpska
PublikacijaThe book of abstrakts
Година2013
АуториГоран Вучић, Milena Bjelanović, Bjorg Egelandsdal, Božo Važić, Biljana Rogić, Slobodan Momić, Halvor Mikaelsen и D. Sarajlić
Determining the difference in the quality of meat and quality characteristics between norwegian white sheep and western balkan pramenka sheep
Научни скуп10th Conference of Chemists, Technologists and Enviromentalist of Republic of Srpska
PublikacijaThe book of abstrakts
Година2013
АуториГоран Вучић, Milena Bjelanović, Bjorg Egelandsdal, Božo Važić и Per Berg
Страница од83
Change of pH value, water activity and microbiological status of minced meat for burgers during its shelf life
Научни скупX Savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
PublikacijaZbornik izvoda radova
Година2013
АуториГоран Вучић
Страница од92
Uticaj biljnih vlakana na teksturu i senzorna svojstva funkcionalnih barenih kobasica
Научни скупX Simpozijumu „Savremene tehnologije i privredni razvoj
PublikacijaSavremene tehnologije
Година2013
АуториГоран Вучић, Radoslav Grujić, Slavica Grujić, Milan Vukić и Božana Odžaković
Страница од05
Страница до10
Comparison of meat and quality characteristics between norwegian white sheep and western balkan pramenka sheep
Научни скуп59th International Congress of Meat Science and Technology
Година2013
АуториMilena Bjelanović, Горан Вучић, božidarka marković, Per Berg и Bjorg Egelandsdal
Реолошка својства као параметар за утврђивање квалитета и прихватљивости прехрамбених производа
Научни скупPrvi naučno-stručni skup 5 juni Svjetski dan zaštite okoliša
Година2013
АуториРадослав Грујић, Горан Вучић и Жељка Марјановић-Балабан
Polifosfati u proizvodima od mesa
Научни скупIX Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike srpske, Banja Luka
PublikacijaZbornik radova ,IX savjetovanje hemičarai tehnologa Republike Srpske, Banja Luka
Година2010
АуториСандра Петковић, Сњежана Мандић, Vladana Grabež, Ана Велемир и Горан Вучић
Страница од326
Страница до334
Uticaj gasovitog ozona na hemijski sastav sirovog mesa od goveda
Научни скупPrvi međunarodni kongres "Ekologija, zdravlje, rad, sport"
PublikacijaZbornik radova, Prvi međunarodni kongres "Ekologija, zdravlje, rad, sport", Banja Luka, I - II
Година2006
АуториГоран Вучић, Jesus Maria Cantalejo, Radoslav Grujić и Сњежана Мандић
Страница од304
Страница до311
Rasprostranjenost toksigenih plijesni u industriji mesa
Научни скупPrvi međunarodni kongres"Ekologija, zdravlje, rad, sport"
PublikacijaZbornik radova, Prvi međunarodni kongres "Ekologija, zdravlje, rad, sport", Banja Luka, I-II
Година2006
АуториСњежана Мандић, Radoslav Grujić и Горан Вучић
Страница од345
Страница до348
Definisanje karakteristika kvaliteta crnog vina ˝Vranac˝ proizvedenog u regionu Banje Luke.
Научни скупPrvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”,
PublikacijaZbornik apstrakta, Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, 08-11.06.2006. Banja Luka, BiH
Година2006
АуториСлавица Грујић, Горан Вучић и Nebojša Milovanović
Страница од95
Страница до97
Kvalitet sirovog mlijeka i nekih proizvoda od mlijeka dobijenih od gatačkog govečeta
Научни скупPrvi međunarodni kongres "Ekologija, zdravlje, rad, sport"
PublikacijaZbornik apstrakta
Година2006
АуториГоран Вучић, Radoslav Grujić, Barbara Grzywacz, Maria Feligini и G. Enne
Страница од71
Uporedna analiza nekih dijeta za smanjenje tjelesne mase
Научни скупVI simpozijum "Savremene tehnologije i privredni razvoj"
PublikacijaZbornik radova 14
Година2005
АуториГоран Вучић, Nataša Tadić и Radoslav Grujić
Страница од148
Страница до158
Pakovanje polutvrdog niskomasnog sira u modifikovanoj atmosferi
Научни скупVI Simpozijum "Savremene tehnologije i privredni razvoj"
PublikacijaZbornik radova 14
Година2005
АуториГоран Вучић, Radoslav Grujić и Vesna Tepić
Страница од170
Страница до181
Promjena boje i pH kod makrokonfekcioniranog mesa od govedine tretiranog ozonom
Научни скупMeđunarodno 53. Savetovanje Industrije mesa, Vrnjačaka Banja
PublikacijaZbornik kratkih sadržaja, Međunarodno 53. Savetovanje industrije mesa, Novi integralni pristup bezbednosti mesa i proizvoda od mesa, Vrnjačka Banja
Година2005
АуториJesus Maria Cantalejo, Radoslav Grujić, Сњежана Мандић и Горан Вучић
Страница од43
Страница до45
Average satisfaction of daily needs for mineral substances by consuming meat and meat products,
Научни скупThe 6th XENOBIOTIC METABOLISM AND TOXICITY WORKSHOP OF BALKAN COUNTRIES
PublikacijaScripta Medica 1, The proceedings of the 6th Xenobiotic metabolism and toxicity workshop of Balkan Countries, 35
Година2004
АуториSnježana Mandić, Славица Грујић и Горан Вучић
Страница од30
Страница до31
Sadržaj nekih mikroelemenata u prehrambenim proizvodima na području banjalučkog tržišta
Научни скупTreći kongres Farmaceuta Jugoslavije, Beograd
PublikacijaArhiv za farmaciju, Treći kongres farmaceuta Jugoslavije sa međunarodnim učešćem, Beograd, Novi horizonti u farmaciji, Apstrakt,4
Година2002
АуториRadenko Đurica, Radoslav Grujić, Сњежана Мандић и Горан Вучић
Страница од738
Страница до739
The Impact of Geographical Origin of Honey to its Physical and Chemical Characteristics
Научни скуп2. CONGRESO ESPANOL DR INGENIERIA DE ALIMENTOS, Processing SESION DE PROPIEDADES FICIAS
PublikacijaProceedings of 2. CONGRESO ESPANOL DR INGENIERIA DE ALIMENTOS, Processing SESION DE PROPIEDADES FICIAS, Universitat de Lleida, España Sept. 2002, PF-43
Година2002
АуториСлавица Грујић, E. Fons-Sole и Горан Вучић
Страница одPF-43

Остали радови

UTICAJ TEHNOLOŠKIH POSTUPAKA NA BOJU I KVALITET SALAMURENIH PROIZVODA OD MESA
ИздавачUniverzitet u Banjoj Luci, Tehnološki fakultet
Година2015
АуториГоран Вучић
Страница од1
Страница до231
Optimizacija uslova za primjenu ozona u svrhu produženja održivosti makro konfekcioniranog mesa od goveda
Издавачuniverzitet u banjoj luci, tehnološki fakultet
Година2005
АуториГоран Вучић

Књиге и монографије

Квалитет рада испитних лабораторија за контролу квалитета животних намирница
ИздавачУниверзитет у Бањој Луци: Технолошки факултет Универзитета у Бањој Луци
ISBN978-99976-49-75-1
Година2025
АуториГоран Вучић и Ладислав Василишин
Типуџбеник
Број страна219
Инструменталне методе анализа животних намирница
ИздавачУниверзитет у Бањој Луци : Технолошки факултет Универзитета у Бањој Луци
ISBN978-99976-49-77-5
Година2025
АуториГоран Вучић и Ладислав Василишин
Типуџбеник
Tehnološke operacije u prehrambenoj tehnologji zbirka zadataka
ИздавачUniverzitet u Banjoj Luci, Tehnološki fakultet, Banja Luka
ISBN978-99938-54-77-7
Година2019
АуториЛадислав Василишин и Горан Вучић
Типпомоћни уџбеник
Број страна176
Kontrola kvaliteta mesa i proizvoda od mesa
ИздавачTehnološki fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci
ISBN978-99938-54-46-3
Година2013
АуториСњежана Мандић, Горан Вучић и Сандра Петковић
Типпомоћни уџбеник
Број страна74
Savremene tehnologije i bezbjednost namirnica
ИздавачUniverzitet u Banjoj Luci
ISBNISBN 99938-54-01-8
Година2005
АуториГоран Вучић, Драгољуб Мирјанић и Бланка Шкипина
Типпомоћни уџбеник
Број страна77

Пројекти

Остали

Развој сензорно прихватљиве мјешавине одабраних зачинских биљака са побољшаним биолошким потенцијалом

Зачини представљају значајну групу прехрамбених производа од великог значаја у свакодневној исхрани човјека као и прехрамбеној индустрији, а који се углавном користе за побољшање сензорних карактеристика хране. Осим тога, чињеница је да зачини испољавају позитивне ефекте на људско здравље, укључујући антидијабетичке, антиканцерогене, хепатопротективне, антиоксидативне и антимикробне активности...

Број пројекта1251182
СтатусАктиван
Тип пројектаНационални - остали
Организациона јединицаТехнолошки факултет
Руководилацпроф. др Горан Вучић
Пројектни тимСтаниша Латиновић, ма
проф. др Божана Оџаковић
доц. др Маја Милијаш
Марина Ракановић Клопић, ма
проф. др Ладислав Василишин
проф. др Мирјана Жабић
ФинансијерМинистарство за научнотехнолошки развој и високо обарзовање Републике Српске
Почетак реализације01.02.2024.
Завршетак пројекта01.02.2025.
Вредност пројекта4571.0 БАМ
Развој нутритивно обогаћених пекарских производа додатком отпада који настаје прерадом бундеве

У посљедње вријеме, сјеменке су препознате као додаци биљног поријекла од великог значаја за обогаћивање производа. Иако се сјеменке бундеве генерално сматрају као пољопривредни или индустријски отпад, многе студије показују да оне могу имати врло битну улогу: редукују ризик појаве канцера и инфекција, смањују ниво холестерола и глукозе у крви, ублажавају депресију,превенирају поремећаје простате и мокраћног мјехура, имају хепатопротективну улогу. Током екстракције уља из бундевиних сјеменки...

Број пројекта1251295
СтатусАктиван
Тип пројектаНационални - остали
Организациона јединицаТехнолошки факултет
Руководилацпроф. др Ладислав Василишин
Пројектни тимпроф. др Божана Оџаковић
Станиша Латиновић, ма
Биљана Пећанин
проф. др Горан Вучић
проф. др Мирјана Жабић
доц. мр Наташа Лакић - Каралић
ФинансијерМинистарство за научнотехнолошки развој и високо обарзовање Републике Српске
Почетак реализације01.04.2025.
Завршетак пројекта30.04.2026.
Вредност пројекта6000.0 БАМ
„Физичко-хемијска својства, текстура и испарљиве компоненте традиционално произведеног овчијег сувог меса – пастрме“

У оквиру овoг пројекта пратио би се физичко-хемијски састав свјежег овчијег меса које потиче од различитих анатомских регија животиње: са бута, плећке и леђа, а које је намијењено за производњу аутохтоног сувомеснатог производа од овчијег меса...

Број пројекта1251129
СтатусНеактиван
Тип пројектаНационални научноистраживачки
Организациона јединицаТехнолошки факултет
Руководилацпроф. др Сњежана Мандић
Пројектни тимпроф. др Божо Важић
проф. др Горан Вучић
др Ана Велемир
ФинансијерМинистарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво
Почетак реализације01.12.2014.
Завршетак пројекта01.12.2016.
Вредност пројекта10900.0 БАМ
Припрема и пријављивања пројектног приједлога на програм Европске уније - ЕУРЕКА

Основни циљ овог пројекта јесте пријава пројектног / пројектних приједлога за ЕUREKA пројекте, од стране наставног особља са Технолошког факултета.

Број пројекта1251133
СтатусНеактиван
Тип пројектаНационални - остали
Организациона јединицаТехнолошки факултет
Руководилацпроф. др Борислав Малиновић
Пројектни тимпроф. др Горан Вучић
проф. др Рада Петровић
проф. др Ладислав Василишин
Тијана Ђуричић, ма
доц. др Ђорђе Војиновић
ФинансијерМинистарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво
Почетак реализације01.12.2019.
Завршетак пројекта25.01.2021.
Вредност пројекта5180.0 БАМ