проф. др Горан Вучић
Предмети
Технолошки факултетБиблиографија
Радови у часописима
Blending Tradition and Technology: A Celery–Parsley–Turmeric Formulation for Functional Ingredient Applications
DOI | doi.org/10.3390/pr13061849 |
---|---|
Часопис | Processes |
Година | 2025 |
Аутори | Станиша Латиновић, Olja Šovljanski, Славица Грујић, Lato Pezo, Dubravka Škrobot, Jasna Čanadanović-Brunet, Dragoljub Cvetković, Ладислав Василишин, Наташа Лакић - Каралић, Biljana Pećanac, Горан Вучић, Mirjana Milošević и Jelena Vulić |
Волумен | 13 |
Број | 6 |
Веб адреса | https://www.mdpi.com/2227-9717/13/6/1849 |
Chemical composition and antioxidant capacity of chicory leaves originating from wild plant (Cichorium intibus L.) and its cultivar (Cichorium intybus var. foliosum Hegi `Zuccherina di Trieste`)
DOI | https://doi.org/10.59919/JCTE05202401008 |
---|---|
Часопис | Journal of Chemists, Technologists and Environmentalists |
Година | 2024 |
Аутори | Ладислав Василишин, Горан Вучић, Srđan Ljubojević, Наташа Лакић - Каралић, Станиша Латиновић и Ана Велемир |
Волумен | 5 |
Број | 1 |
Страница од | 49 |
Страница до | 54 |
Веб адреса | https://glasnik.tf.unibl.org/article/266/pdf |
Chemical composition of summer truffle (Tuber aestivum Vittad.) from Bosnia and Herzegovina
DOI | 10.21303/2504-5695.2023.003191 |
---|---|
Часопис | EUREKA: Life Sciences |
Година | 2023 |
Аутори | Срђан Љубојевић, Ладислав Василишин, Горан Вучић и Ана Велемир |
Волумен | 6 |
Страница од | 20 |
Страница до | 27 |
Веб адреса | https://journal.eu-jr.eu/life/article/view/3191 |
UPOTREBA SUPLEMENATA TOKOM PANDEMIJE COVID 19- ZDRAVSTVENI RIZICI USE OF SUPPLEMENTS DURING THE PANDEMIC COVID 19 - HEALTH RISKS
Часопис | ČASOPIS UDRUŽENJA PULMOLOGA REPUBLIKE SRPSKE |
---|---|
Година | 2023 |
Аутори | Vesna Petković, Vesna Rudić Grujić, Mirjana Đermanovič, Горан Вучић, Milkica Grabež и Borka Kotur |
Волумен | 13 |
Број | 1-2 |
Страница од | 122 |
Страница до | 127 |
Веб адреса | http://www.respiratio.info/index.php/sr/ |
Oxidative Stress and Neurotoxicity of Cadmium and Zinc on Artemia franciscana
DOI | https://doi.org/10.1007/s12011-022-03352-x |
---|---|
Часопис | BIOLOGICAL TRACE ELEMENT RESEARCH |
Година | 2023 |
Аутори | Биљана Кукавица, Биљана Давидовић-Плавшић, Ana Savić, Дејан Дмитровић, Горан Шукало, Sandra Đurić-Savić и Горан Вучић |
Волумен | 201 |
Број | 5 |
Страница од | 2636 |
Страница до | 2649 |
Веб адреса | https://link.springer.com/article/10.1007/s12011-022-03352-x#citeas |
The choice of optimal technology for extracting wood greenery from forest dendromass La elección de la tecnología óptima para la extracción de madera verde de dendromasa forestal
DOI | 10.53499/sfjeasv2n2-006 |
---|---|
Часопис | South Florida Journal of Environmental and Animal Science |
Година | 2022 |
Аутори | Срђан Љубојевић, Ладислав Василишин и Горан Вучић |
Волумен | 2 |
Број | 2 |
Страница од | 87 |
Страница до | 101 |
Веб адреса | https://southfloridapublishing.com/ |
MORPHOLOGICAL CHARACTERISTICS OF SUMMER TRUFFLE (TUBER AESTIVUM VITTAD.) FROM BOSNIA AND HERZEGOVINA
DOI | 10.21303/2504-5695.2022.002382 |
---|---|
Часопис | EUREKA: Life Sciences |
Година | 2022 |
Аутори | Srđan Ljubojević, Ладислав Василишин, Горан Вучић и Ана Велемир |
Волумен | 2 |
Број | 2 |
Страница од | 9 |
Страница до | 20 |
Веб адреса | http://journal.eu-jr.eu/life |
Correlations between chemical and certain rheological quality parameters of wheat flour and bread
DOI | https://doi.org/10.7251/JCTE2102017K |
---|---|
Часопис | Journal of Chemists, Technologists and Environmentalists |
Година | 2021 |
Аутори | Наташа Лакић - Каралић, Ладислав Василишин, Горан Вучић, Славица Грујић и Божана Оџаковић |
Волумен | 2 |
Број | 1 |
Страница од | 17 |
Страница до | 27 |
Веб адреса | https://glasnik.tf.unibl.org/ |
Nutritive and sensory quality of commercial dry - fermented sausages - ”ČAJNA” type with different salt content
DOI | https://doi.org/10.7251/JEPM2101026O |
---|---|
Часопис | JOURNAL OF ENGINEERING AND PROCESSING MANAGEMENT |
Година | 2021 |
Аутори | Божана Оџаковић, Славица Грујић, Драгана Ивановић и Горан Вучић |
Волумен | 13 |
Број | 1 |
Страница од | 26 |
Страница до | 31 |
Relationship between the test weight and some physical and chemical properties of the wheat kernel
DOI | 10.7251/AGREN2104137K |
---|---|
Часопис | Agro-knowledge Journal |
Година | 2021 |
Аутори | Наташа Лакић - Каралић, Ладислав Василишин и Горан Вучић |
Волумен | 22 |
Број | 4 |
Страница од | 137 |
Страница до | 148 |
Веб адреса | https://agroznanje.com/kategorije/907/agroznanje--agro-knowledge-journal-vol-22-no-4-2021 |
Chemical composition, nutritional value and antioxidant properties of crabapples
Часопис | Maso International Journal of Food Science and Technology |
---|---|
Година | 2020 |
Аутори | Srđan Ljubojević, Горан Вучић, Ладислав Василишин, Наташа Лакић - Каралић, Ана Велемир и Иван Самелак |
Волумен | 1 |
Страница од | 51 |
Страница до | 57 |
Веб адреса | http://www.maso-international.cz/ |
Effects of non-meat proteins on the quality of fermented sausages
DOI | 10.21603/2308-4057-2020-2-259-267 |
---|---|
Часопис | Foods and Raw Materials |
Година | 2020 |
Аутори | Ана Велемир, Сњежана Мандић, Горан Вучић и Даница Савановић |
Волумен | 8 |
Број | 2 |
Страница од | 259 |
Страница до | 267 |
Веб адреса | http://jfrm.ru/files/archive/16/Velemir.pdf |
MINERAL COMPOSITION OF TRADITIONAL SHEEP MEAT PRODUCTS IN DEPENDENCE ON THE THERMAL TREATMENT
Часопис | Journal of Hygienic Engineering and Design |
---|---|
Година | 2019 |
Аутори | Sebila Rekanovic, Radoslav Grujić, Горан Вучић и Elvisa Hodzic |
Волумен | 29 |
Страница од | 92 |
Страница до | 98 |
Веб адреса | http://www.jhed.mk/ |
Production process and quality of two different dry-cured sheep hams from Western Balkan countries
Часопис | FOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT |
---|---|
Година | 2015 |
Аутори | Сандра Петковић, Vladana Grabež, Milena Bjelanović, Сњежана Мандић, Горан Вучић, Александра Мартиновић, Torunn Thauland Håseth, Ана Велемир и BjØrg Egelandsdal |
Волумен | 64 |
Број | 2 |
Страница од | 1217 |
Страница до | 1224 |
Веб адреса | www.elsevier.com/locate/lwt |
Effects of different production systems on carcass and meat quality of sheep and lamb from Western Balkan and Norway
DOI | 10.2298/BAH1502203B |
---|---|
Часопис | Biotechnology in Animal Husbandry |
Година | 2015 |
Аутори | Milena Bjelanović, Vladana Grabež, Горан Вучић, Aleksandra Martinović, L. R. Lima, Božidarka Marković и Bjorg Egelansdal |
Волумен | 31 |
Број | 2 |
Страница од | 203 |
Страница до | 221 |
Веб адреса | http://www.istocar.bg.ac.rs/ |
Determination of the content of mineral substances applying different methods of chemical analysis
Часопис | QUALITY OF LIFE |
---|---|
Година | 2015 |
Аутори | Vesna Gojković, Maja Šalić, Весна Антуновић, Горан Вучић и Жељка Марјановић-Балабан |
Волумен | 6 |
Број | 3-4 |
Страница од | 88 |
Страница до | 94 |
Comparison of carcass characteristics and meat quality of norwegian white sheep breed with two western balkan pramenka sheep breeds
DOI | 10.17707/AgricultForest |
---|---|
Часопис | Agriculture & Forestry |
Година | 2014 |
Аутори | Горан Вучић, božidarka marković, Milena Bjelanović, Per Berg и Bjorg Egelandsdal |
Волумен | Vol. 60 |
Број | 1 |
Страница од | 53 |
Страница до | 61 |
Веб адреса | http://www.agricultforest.ac.me/paper.php?journal_id=181&id=2237 |
Hemijski sastav mesa dužičaste pastrmke (Oncorhynchus mykiss Wal.) iz ribnjaka Gornji Ribnik
Часопис | Tehnologija mesa, Beograd |
---|---|
Година | 2004 |
Аутори | Небојша Савић, Dragan Mikavica, Radoslav Grujić, Vaso Bojanić, Горан Вучић, Сњежана Мандић и Radenko Đurica |
Волумен | 45 |
Број | 1-2 |
Страница од | 45 |
Страница до | 49 |
Веб адреса | https://scindeks.ceon.rs/article.aspx?artid=0494-98460402045S |
Procenat zadovoljenja dnevnih potreba Se, Zn, Fe, Cu i Mg konzumiranjem mesa i mesnih proizvoda
Часопис | Glasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske |
---|---|
Година | 2003 |
Аутори | Сњежана Мандић, Radoslav Grujić и Горан Вучић |
Волумен | 44 |
Страница од | 13 |
Страница до | 29 |
Sadržaj cinka u povrću i proizvodima od povrća na banjalučkom tržištu
Часопис | Glasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske |
---|---|
Година | 2003 |
Аутори | Сандра Петковић, Radoslav Grujić и Горан Вучић |
Волумен | 44 |
Страница од | 3 |
Страница до | 12 |
Sadržaj cinka u voću i proizvodima od voća na banjalučkom tržištu
Часопис | Glasnik hemičara i tehnologa Republike Srpske |
---|---|
Година | 2003 |
Аутори | Сандра Петковић, Radoslav Grujić и Горан Вучић |
Волумен | 44 |
Страница од | 30 |
Страница до | 39 |
Sadržaj cinka u mesu i proizvodima od mesa na banjalučkom tržištu
Часопис | АГРОЗНАЊЕ |
---|---|
Година | 2003 |
Аутори | Сандра Петковић, Radoslav Grujić и Горан Вучић |
Волумен | 2 |
Страница од | 142 |
Страница до | 148 |
Određivanje sadržaja selena, olova, cinka i kadmijuma u mesu različitih riba
Часопис | Tehnologija mesa |
---|---|
Година | 2000 |
Аутори | Dragan Mikavica, Славица Грујић, Сњежана Мандић, Горан Вучић и Radenko Đurica |
Волумен | 41 |
Број | 4-6 |
Страница од | 155 |
Страница до | 161 |
Веб адреса | www.inmesbgd.com/files/casopis.html |
Радови са скупова
Morphological characteristics and chemical composition of the fruits of black and dwarf elder (Sambucus nigra et Sambucus ebulus)
Научни скуп | XV CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA |
---|---|
Publikacija | Proceedings |
Година | 2024 |
Аутори | Ладислав Василишин, Горан Вучић, Srđan Ljubojević, Наташа Лакић - Каралић, Станиша Латиновић и Ана Велемир |
Страница од | 214 |
Страница до | 222 |
Веб адреса | https://savjetovanje.tf.unibl.org/wp-content/uploads/2025/02/Proceedings_2024.pdf |
ANTIOXIDANT PROPERTIES OF BLACK CURRANT BERRIES (Ribes nigrum `Titania`)
Научни скуп | XIV International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2023” |
---|---|
DOI | 631(082)(0.034.2) |
Publikacija | BOOK OF PROCEEDINGS |
Година | 2023 |
Аутори | Ладислав Василишин, Горан Вучић, Srđan Ljubojević и Ана Велемир |
Страница од | 740 |
Страница до | 745 |
Веб адреса | http://agrosym.ues.rs.ba/ |
CHEMICAL CHARACTERIZATION OF COLD-PRESSED OIL FROM DIFFERENT VARIETIES OF HAZELNUTS
Научни скуп | XIV International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2023” |
---|---|
DOI | 631(048.3)(0.034.4) |
Publikacija | BOOK OF ABSTRACTS |
Година | 2023 |
Аутори | Станиша Латиновић, Наташа Лакић - Каралић, Aleksa Kučinar, Srđan Ljubojević, Ана Велемир, Ладислав Василишин и Горан Вучић |
Страница од | 689 |
Страница до | 689 |
Веб адреса | http://agrosym.ues.rs.ba/ |
Chemical properties of shelled and unshelled apricot seeds, physico-chemical and antioxidative characterization of oils obtained from these seeds
Научни скуп | XII Međunarodna konferencija o društvenom i tehnološkom razvoju - STED 2023 |
---|---|
DOI | ISSN 2637-3298 |
Publikacija | book of Proceeding |
Година | 2023 |
Аутори | Станиша Латиновић, Наташа Лакић - Каралић, Ладислав Василишин и Горан Вучић |
Страница од | 403 |
Страница до | 409 |
Веб адреса | https://stedconference.com/index.php/proceedings/ |
BLACK RASPBERRY (Rubus occidentalis L), A NEGLECTED MINOR FRUIT CROP
Научни скуп | XIII International Scientific Agriculture Symposium "Agrosym 2022" |
---|---|
DOI | ISBN 978-99976-987-3-5 |
Publikacija | Book of Proceedings of the XIII International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2022” |
Година | 2022 |
Аутори | Ладислав Василишин, Горан Вучић, Срђан Љубојевић, Ана Велемир и Наташа Лакић - Каралић |
Страница од | 775 |
Страница до | 785 |
Веб адреса | http://agrosym.ues.rs.ba/ |
GINKGO LEAVES AND YEW ARILS – USABLE PARTS OF OLD PLANT SPECIES (Ginkgo biloba L. et Taxus baccata L. )
Научни скуп | XIII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2022” |
---|---|
DOI | 631(082)(0.034.2) |
Publikacija | BOOK OF PROCEEDINGS XIII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2022” Jahorina, October |
Година | 2022 |
Аутори | Ладислав Василишин, Горан Вучић, Srđan Ljubojević, Ана Велемир и Наташа Лакић - Каралић |
Страница од | 786 |
Страница до | 795 |
Веб адреса | http://agrosym.ues.rs.ba/ |
Chemical composition, bioactive components and antioxidant activity of wild and cultivated blackberries (Rubus Fruticosus L.)
Научни скуп | XIV Conference of chemists, technologists and environmentalists of Republic of Srpska |
---|---|
DOI | COBISS.RS-ID 137004033 |
Publikacija | Book of abstracts |
Година | 2022 |
Аутори | Зоран Кукрић, Ладислав Василишин, Горан Вучић, Божана Оџаковић и Перо Саиловић |
Страница од | 129 |
Веб адреса | https://savjetovanje.tf.unibl.org/home/digital-library/book-of-abstracts/ |
PHYSICAL AND CHEMICAL CHARACTERISTICS OF PUMPKIN SEEDS AND OIL FROM PUMPKIN SEEDS
Научни скуп | XI MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O DRUŠTVENOM I TEHNOLOŠKOM RAZVOJU – STED 2022 |
---|---|
DOI | ISSN 2637-3298 |
Publikacija | Zbornik izvoda radova STED 2022 |
Година | 2022 |
Аутори | Наташа Лакић - Каралић, Ана Велемир, Nevena Ritan, Горан Вучић и Ладислав Василишин |
Страница од | 132 |
Веб адреса | www.stedconference.com |
CHANGES IN PHYSICO-CHEMICAL PARAMETERS AND COMPOSITION OF FATTY ACIDS OF OILS AND FATS AFTER THERMAL TREATMENT
Научни скуп | SEVENTH INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE JUNE 5 th – WORLD ENVIRONMENT DAY |
---|---|
Publikacija | THE BOOK OF ABSTRACTS |
Година | 2022 |
Аутори | Горан Вучић, Jana Vukoje, Ана Велемир и Ладислав Василишин |
Страница од | 48 |
Страница до | 48 |
Веб адреса | https://btf.unbi.ba/2022-2/ |
Heat Treatment Influence on the Content of K, Mg, Fe, Mn, P, Zn in Chicken Meat
Научни скуп | 10th Central European Congress on Food. CE-Food 2020. Springer, Cham. |
---|---|
DOI | https://doi.org/10.1007/978-3-031-04797-8_22 |
Publikacija | 10th Central European Congress on Food Proceedings of CE-Food 2020 |
Година | 2022 |
Аутори | Sebila Rekanović, Radoslav Grujić, Elvisa Hodžić и Горан Вучић |
Страница од | 244 |
Страница до | 251 |
Веб адреса | https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-031-04797-8_22#citeas |
CHEMICAL COMPOSITION OF MEDLAR (Mespilus germanica) AND WILD SERVICE TREE (Sorbus torminalis) – UNDERUTILIZED EDIBLE FRUITS FROM BOSNIA AND HERZEGOVINA
Научни скуп | XII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021” |
---|---|
DOI | 631(082)(0.034.2) |
Publikacija | BOOK OF PROCEEDINGS XII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021” |
Година | 2021 |
Аутори | Srđan Ljubojević, Ладислав Василишин, Горан Вучић и Ана Велемир |
Страница од | 782 |
Страница до | 788 |
Веб адреса | http://agrosym.ues.rs.ba |
CHEMICAL COMPOSITION OF YELLOW GENTIAN ROOT (Gentianae radix) FROM BOSNIA AND HERZEGOVINA
Научни скуп | XII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021” |
---|---|
DOI | 631(082)(0.034.2) |
Publikacija | BOOK OF PROCEEDINGS XII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021” |
Година | 2021 |
Аутори | Srđan Ljubojević, Ладислав Василишин, Горан Вучић и Ана Велемир |
Страница од | 1437 |
Страница до | 1445 |
Веб адреса | http://agrosym.ues.rs.ba |
Nutritive and sensory quality of commercial meat products with different salt content
Научни скуп | VII International Congress “Engineering, Environment and Materials in Process Industry“ EEM2021 |
---|---|
Publikacija | In Book of Abstracts of VII International Congress “Engineering, Environment and Materials in Process Industry" EEM2021, 17-19. March, Jahorina, Republic of Srpska, Bosnia and Herzegovina, 95 |
Година | 2021 |
Аутори | Божана Оџаковић, Славица Грујић, Драгана Ивановић и Горан Вучић |
Страница од | 95 |
EFFECT OF THAWING METHODS ON THE PHYSICO-CHEMICAL PROPERTIES OF TURKEY MEAT
Научни скуп | International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2021” |
---|---|
Publikacija | Proceedings of the XII International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2021” |
Година | 2021 |
Аутори | Даница Савановић, Сњежана Мандић, Горан Вучић, Ана Велемир, Jovo Savanović и Nemanja Tešanović |
Страница од | 1034 |
Страница до | 1040 |
Веб адреса | http://agrosym.ues.rs.ba/archive |
CHEMICAL COMPOSITION AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF BLACKBERRY, BLACK CHOKEBERRY AND JOSTABERRY
Научни скуп | XI International Scientific Agriculture symposium "Agrosym 2020" |
---|---|
DOI | 631(082)(0.034.2) |
Publikacija | BOOK OF PROCEEDINGS XI International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2020” |
Година | 2020 |
Аутори | Srdjan Ljubojevic, Ладислав Василишин, Горан Вучић и Ана Велемир |
Страница од | 601 |
Страница до | 609 |
Веб адреса | http://agrosym.ues.rs.ba |
UTICAJ NAČINA EKSTRAKCIJE NA ODREĐIVANJE KOLIČINE KAPSAICINA U ZAČINSKOJ PAPRICI, EXTRACTION METHODS INFLUENCE ON DETERMINATION OF CAPSAICIN IN SPICES
Научни скуп | XXV Savetovanje o biotehnologiji, Čačak, SRbija |
---|---|
Publikacija | Zbornik radova 2, 2020 |
Година | 2020 |
Аутори | Горан Вучић, Ладислав Василишин и Зоран Кукрић |
Страница од | 515 |
Страница до | 522 |
Веб адреса | https://www.afc.kg.ac.rs/index.php/sr/aktuelno/1008-xxv-savetovanje-o-biotehnologij |
Тhe choice of optimal technology of processing of wood greenery in the conditions of integrated utilization of forest dendromass
Научни скуп | X International Scientific Agriculture Symposium "Agrosym 2019" |
---|---|
Publikacija | Book of Proceedings X International Scientific Agricultural Symposium “Agrosym 2019” |
Година | 2019 |
Аутори | Srđan Ljubojević, Ладислав Василишин и Горан Вучић |
Страница од | 1959 |
Страница до | 1966 |
Веб адреса | http://agrosym.ues.rs.ba |
“Chemical composition and nutritive value of wood greenery of beech, sessile oak, black pine and spruce”
Научни скуп | VI International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry |
---|---|
DOI | DOI: 10.7251/EEMEN1901272V |
Publikacija | Proceedings, VI International Congress “Engineering, Environment and Materials in Processing Industry“ |
Година | 2019 |
Аутори | Горан Вучић, Srđan Ljubojević и Ладислав Василишин |
Страница од | 272 |
Страница до | 279 |
Metode za brzo utvrđivanje autentičnosti i falsifikovanja meda
Научни скуп | 3. Kongres o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima |
---|---|
Publikacija | Zbornik radova i sažetaka sa trećeg kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima - Pčelarstvo i pčelinji proizvodi |
Година | 2018 |
Аутори | Radoslav Grujić, Mirko Dobrnjac, Горан Вучић и Sebila Rekanović |
Страница од | 47 |
Страница до | 53 |
XII Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska, Proceedings
Научни скуп | XII Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska |
---|---|
Publikacija | Chemical composition and anti-oxidative oil activity obtained from seeds Rubus Idaeus L. and Rubus Fruticosus L. |
Година | 2018 |
Аутори | Staniša Latinović, Nataša Ivković, Senad Krivdić, Ладислав Василишин, Горан Вучић и Zoran Kukrić |
Страница од | 414 |
Страница до | 420 |
Веб адреса | https://savjetovanje.tf.unibl.org/sr/ |
Chemical composition and antioxidant features of three leafy cultures-broad leaved dock, curled dock and leaf beet
Научни скуп | IX International Scientific Agriculture Symposium "Agrosym 2018" |
---|---|
Publikacija | Book of Preoceedings, Agrosym 2018 |
Година | 2018 |
Аутори | Srđan Ljubojević, Горан Вучић, Ладислав Василишин, Наташа Лакић - Каралић, Ана Велемир и Ivan Samelak |
Страница од | 1294 |
Страница до | 1300 |
Веб адреса | http://agrosym.ues.rs.ba/index.php/en/archive |
Comparison of chemical composition and antioxidant activity between Indian strawberry (Duchesnea indica (Jacks.) Focke) and other species of strawberries
Научни скуп | IX International Scientific Agriculture Symposium "Agrosym 2018" |
---|---|
Publikacija | Book of Proceedings Agrosym 2018 |
Година | 2018 |
Аутори | Ладислав Василишин, Srđan Ljubojević, Горан Вучић, Ана Велемир, Наташа Лакић - Каралић и Ivan Samelak |
Страница од | 2114 |
Страница до | 2120 |
Веб адреса | http://agrosym.ues.rs.ba/index.php/en/archive |
Chemical composition, nutritional value and antioxidant properties of crabapples
Научни скуп | IX International Scientific Agriculture Symposium "Agrosym 2018" |
---|---|
Publikacija | Book of Proceedings Agrosym 2018 |
Година | 2018 |
Аутори | Srđan Ljubojević, Горан Вучић, Ладислав Василишин, Наташа Лакић - Каралић, Ана Велемир и Ivan Samelak |
Страница од | 2128 |
Страница до | 2135 |
Веб адреса | http://agrosym.ues.rs.ba/index.php/en/archive |
Kvalitet fino usitnjenih barenih kobasica na tržištu grada Banja Luka.
Научни скуп | ŠESTA MEĐUNARODNA NAUČNO – STRUČNA KONFERENCIJA "5. JUNI – SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA". 18. i 19. Juni 2018. |
---|---|
Publikacija | ŠESTA MEĐUNARODNA NAUČNO – STRUČNA KONFERENCIJA "5. JUNI – SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA". 18. i 19. Juni 2018. Zbornik radova |
Година | 2018 |
Аутори | Dušanka Marković, Даница Савановић, Ладислав Василишин и Горан Вучић |
Страница од | 158 |
Страница до | 170 |
Characterization of oil from raspberry and blackberry seeds
Научни скуп | Sixth International Scientific Conference "June 5 th-World Environment Day" |
---|---|
Publikacija | Sixth International Scientific Conference "June 5 th-World Environment Day", The Book of Abstracts |
Година | 2018 |
Аутори | Senad Krivdić, Станиша Латиновић, Nataša Ivković, Mirjana Milošević, Иван Самелак, Горан Вучић, Ладислав Василишин и Зоран Кукрић |
Страница од | 38 |
Korelacija sadržaja ukupnih fenola sa antioksidativnom aktivnošću crvenih vina sa područja regije Banja Luka
Научни скуп | XXIII Savetovanje o biotehnologiji |
---|---|
Publikacija | Zbornik radova |
Година | 2018 |
Аутори | Zoran Kukrić, Ivan Samelak, Горан Вучић, Ладислав Василишин и Novak Kukrić |
Страница од | 445 |
Страница до | 450 |
Sadržaj mineralnih materija u srijemušu (Allium ursinum) sa različitih lokaliteta Republika Srpske
Научни скуп | XXIII Savetovanje o biotehnologiji |
---|---|
Publikacija | Zbornik radova |
Година | 2018 |
Аутори | Горан Вучић, Ладислав Василишин, Ivan Samelak, Zoran Kukrić и Novak Kukrić |
Страница од | 530 |
Страница до | 535 |
Multipurpose properties of some plants suitable for forest gardens - Damask Rose, Maule's Quince, Stevia
Научни скуп | VIII International Scientific Agriculture Symposium AGROSYM |
---|---|
Publikacija | Book of Proceedings Agrosym 2017 |
Година | 2017 |
Аутори | Srđan Ljubojević, Ладислав Василишин, Горан Вучић, Александар Савић и Ivan Samelak |
Страница од | 2729 |
Страница до | 2723 |
Веб адреса | http://www.agrosym.rs.ba/index.php/en/agrosym/agrosym_2017/ BOOK_OF_PROCEEDINGS_2017_FINAL.pdf. |
KVALITET KOMPOTA OD BRESKVE RAZLIČITIH PROIZVOĐAČA NA TRŽIŠTU GRADA BANJA LUKA
Научни скуп | XII SIMPOZIJUM «SAVREMENE TEHNOLOGIJE I PRIVREDNI RAZVOJ»; 12 th SYMPOSIUM «NOVEL TECHNOLOGIES AND ECONOMIC DEVELOPMENT», |
---|---|
Publikacija | Zbornik radova Proceedings |
Година | 2017 |
Аутори | Горан Вучић, Ана Велемир и Ладислав Василишин |
Страница од | 84 |
Страница до | 91 |
UTICAJ RAZLIČITIH USLOVA OMAMLJIVANJA PILIĆA NA KVALITET PILEĆEG MESA
Научни скуп | XII SIMPOZIJUM «SAVREMENE TEHNOLOGIJE I PRIVREDNI RAZVOJ»; 12 th SYMPOSIUM «NOVEL TECHNOLOGIES AND ECONOMIC DEVELOPMENT», |
---|---|
Publikacija | Zbornik radova Proceedings |
Година | 2017 |
Аутори | Горан Вучић, Ljubinko Barašin, Radoslav Grujić и Meho Bašić |
Страница од | 74 |
Страница до | 83 |
Uticaj različitih koncentracija Pb, Mn i Cd na aktivnost peroksidaza i koncentraciju fenola u listovima Reynoutria japonica Houtt.
Научни скуп | Savremene tehnologije i privredni razvoj |
---|---|
Година | 2017 |
Аутори | Miloš Gvero, Дино Хасанагић, Љиљана Топалић-Тривуновић, Горан Вучић и Биљана Кукавица |
Страница од | 25 |
Страница до | 31 |
Sadržaj mineralnih materija u plodu drenjka (Cornus mas L.)
Научни скуп | Peti Naučno-Stručni skup sa međinarodnim učešćem "5. juni- Svjetski dan zaštite okoliša" |
---|---|
DOI | 2566-4530 |
Publikacija | Zbornik radova |
Година | 2017 |
Аутори | Ladislav Vasilišin, Горан Вучић, Наташа Лакић - Каралић и Zoran Kukrić |
Страница од | 77 |
Страница до | 84 |
Kvalitet kiselih krastavaca različitih proizvođača deklarisanih kao "DELIKATES"
Научни скуп | XXII Savetovanje o biotehnologiji |
---|---|
Publikacija | Zbornik radova 2 |
Година | 2017 |
Аутори | Горан Вучић, Ана Велемир и Ладислав Василишин |
Страница од | 603 |
Страница до | 610 |
Mineralni sastav različitih sorti višanja (Oblačinska i Maraska)
Научни скуп | XXII Savetovanje o biotehnologiji |
---|---|
Publikacija | Zbornik radova 2 |
Година | 2017 |
Аутори | Ладислав Василишин, Горан Вучић, Ђорђе Војиновић и Zoran Kukrić |
Страница од | 611 |
Страница до | 616 |
Zadovoljenje RDA vrijednosti za mineralne materije pri konzumiranju svježih šumskih jagoda (Fragaria vesca L.)
Научни скуп | V INTERNATIONAL CONGRESS „ENGINEERING, ENVIRONMENT AND MATERIALS IN PROCESSING INDUSTRY“ V MEĐUNARODNI KONGRES „INŽENJERSTVO, EKOLOGIJA I MATERIJALI U PROCESNOJ INDUSTRIJI“ |
---|---|
DOI | 10.7251EEMSR1501682V |
Publikacija | Zbornik radova, Proceedings |
Година | 2017 |
Аутори | Горан Вучић, Ладислав Василишин, Ђорђе Војиновић и Zoran Kukrić |
Страница од | 682 |
Страница до | 689 |
UTICAJ USLOVA OMAMLJIVANJA STRUJOM NA PARAMETRE KVALITETA TRUPOVA BROJLERA NA LINIJI KLANJA I HLAĐENJA
Научни скуп | V INTERNATIONAL CONGRESS „ENGINEERING, ENVIRONMENT AND MATERIALS IN PROCESSING INDUSTRY“ V MEĐUNARODNI KONGRES „INŽENJERSTVO, EKOLOGIJA I MATERIJALI U PROCESNOJ INDUSTRIJI“ |
---|---|
DOI | 10.7251/EEMSR1501690B |
Publikacija | Zbornik radova Proceedings |
Година | 2017 |
Аутори | Ljubinko Barašin, Radoslav Grujić, Горан Вучић и Meho Bašić |
Страница од | 690 |
Страница до | 705 |
DETERMINATION OF AFLATOXIN M1 IN RAW MILK BY THE ELISA METHOD
Научни скуп | XI SAVJETOVANJE HEMIČARA, TEHNOLOGA I EKOLOGA REPUBLIKE SRPSKE |
---|---|
Publikacija | The Bookof Abstracts |
Година | 2016 |
Аутори | Kristina Simić, Biljana Lazić и Горан Вучић |
Страница од | 100 |
DETERMINATION OF CARBAMATES AND ORGANOPHOSPHATES IN HONEY BY UPLC MS MS CHROMATOGRAPHY
Научни скуп | XI SAVJETOVANJE HEMIČARA, TEHNOLOGA I EKOLOGA REPUBLIKE SRPSKE |
---|---|
Publikacija | The Book of Abstracts |
Година | 2016 |
Аутори | Kristina Batinić, Dražana Palinić и Горан Вучић |
Страница од | 101 |
SATISFACTION OF RDA VALUES FOR MINERALS BY CONSUMING FRESH BLUEBERRIES (Vaccinium myritillus L.)
Научни скуп | XI SAVJETOVANJE HEMIČARA, TEHNOLOGA I EKOLOGA REPUBLIKE SRPSKE |
---|---|
Publikacija | The Book of Abstracts |
Година | 2016 |
Аутори | Ладислав Василишин, Наташа Лакић - Каралић, Горан Вучић и Zoran Kukrić |
Страница од | 95 |
ZADOVOLJENJE RDA VRIJEDNOSTI ZA MINERALNE MATERIJE PRI KONZUMIRANJU SVJEŽIH BOROVNICA (Vaccinium myritillus L.)
Научни скуп | XI CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA XI Savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
---|---|
Година | 2016 |
Аутори | Горан Вучић, Ладислав Василишин, Наташа Лакић - Каралић и Zoran Kukrić |
Страница од | 341 |
Страница до | 347 |
Веб адреса | https://savjetovanje.tf.unibl.org/sr/ |
ODREĐIVANJE SADRŽAJA AFLATOKSINA M1 U MLIJEKU ELISA METODOM
Научни скуп | XI CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA XI Savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
---|---|
Publikacija | Proceedings |
Година | 2016 |
Аутори | Горан Вучић, Kristina Simić и Biljana Lazić |
Страница од | 360 |
Страница до | 367 |
Веб адреса | https://savjetovanje.tf.unibl.org/sr/ |
ODREĐIVANJE KARBAMATA I ORGANOFOSFATA U MEDU METODOM UPLC MS MS
Научни скуп | XI CONFERENCE OF CHEMISTS, TECHNOLOGISTS AND ENVIRONMENTALISTS OF REPUBLIC OF SRPSKA XI Savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
---|---|
Publikacija | Proceedings |
Година | 2016 |
Аутори | Горан Вучић, Kristina Batinić и Dražana Palinić |
Страница од | 368 |
Страница до | 373 |
Веб адреса | https://savjetovanje.tf.unibl.org/sr/ |
Seasonal variability of the chemical composition of birch sap obtained through tapping (Betulae sucus recens),
Научни скуп | VII International Scientific Agriculture Symposium AGROSYM |
---|---|
Publikacija | Book of Proceedings |
Година | 2016 |
Аутори | Srdjan Ljubojević, Ладислав Василишин, Горан Вучић, Александар Савић и Dušan Miodragović |
Страница од | 2810 |
Страница до | 2817 |
Веб адреса | www.agrosym.rs.ba |
Analysis of digital camera images as a possibility to assess meat color
Научни скуп | III INTERNATIONAL CONGRESS “FOOD TECHNOLOGY, QUALITY AND SAFETY” FoodTech |
---|---|
Publikacija | Abstract Book |
Година | 2016 |
Аутори | Горан Вучић, Radoslav Grujić, Kristina Milojčić и Dragan Vujadinović |
Страница од | 230 |
Evaluation of pH value, temperature and color parameters L*, a*, b* in raw pork meat during 72 hours post-mortem
Научни скуп | III INTERNATIONAL CONGRESS “FOOD TECHNOLOGY, QUALITY AND SAFETY” FoodTech 2016 |
---|---|
Publikacija | Abstract Book |
Година | 2016 |
Аутори | Горан Вучић, Radoslav Grujić, Kristina Milojčić и Ладислав Василишин |
Страница од | 231 |
Веб адреса | http://foodtech2016.uns.ac.rs/uploads/images/docs/Abstract-Book-FoodTech2016.pdf |
The content of secondary metabolites and their impact on the antioxidant activity in different varieties of strawberries
Научни скуп | 53. САВЕТОВАЊЕ СРПСКОГ ХЕМИЈСКОГ ДРУШТВА |
---|---|
DOI | ISBN 978-86-7132-062-7 |
Publikacija | Proceedings 53 rd Meeting of the Serbian Chemical Society |
Година | 2016 |
Аутори | Zoran Kukrić, Iva Martić, Ладислав Василишин и Горан Вучић |
Страница од | 83 |
Страница до | 86 |
Веб адреса | http://www.shd.org.rs/ |
ANTIOKSIDATIVNA AKTIVNOST SVJEŽE I ZAMRZNUTE JAGODE SORTE SENGA SENGANA
Научни скуп | Četvrti naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem ''5. juni - Svjetski dan zaštite okoliša'' |
---|---|
Publikacija | Zbornik radova |
Година | 2016 |
Аутори | Горан Вучић, Ладислав Василишин и Zoran Kukrić |
Страница од | 44 |
Страница до | 52 |
Mineralni sastavhibridne sorte paprike BIBIC F1
Научни скуп | XXI savetovanje o biotehnologiji |
---|---|
Publikacija | XXI Savetovanje o biotehnologiji sa međunarodnim učešćem ZBORNIK RADOVA |
Година | 2016 |
Аутори | Ладислав Василишин, Горан Вучић, Наташа Лакић - Каралић, Ђорђе Војиновић и Zoran Kukrić |
Страница од | 711 |
Страница до | 716 |
NEENZIMSKI ANTIOKSIDATIVNI STATUS PARADAJZA SORTE „VOLOVSKO SRCE“ SA PODRUČJA LIJEVČE POLJA
Научни скуп | XXI savetovanje o biotehnologiji |
---|---|
Publikacija | XXI Savetovanje o biotehnologiji sa međunarodnim učešćem Zbornik radova |
Година | 2016 |
Аутори | Zoran Kukrić, Ivan Samelak, Tanja Marić, Горан Вучић, Наташа Лакић - Каралић и Ладислав Василишин |
Страница од | 673 |
Страница до | 678 |
Parametri kvaliteta polutrajnih proizvoda od svinjskog mesa na tržištu republike srpske
Научни скуп | XI Simpozijum “Savremene tehnologije i privredni razvoj” |
---|---|
Година | 2015 |
Аутори | Горан Вучић, Kristina Milojčić, Božana Odžaković и mladen pajević |
ZADOVOLJENJE RDA VRIJEDNOSTI ZA MINERALNE MATERIJE PRI KONZUMIRANJU JAGODASTOG VOĆA
Научни скуп | XI Simpozijum “Savremene tehnologije i privredni razvoj" |
---|---|
Publikacija | Zbornik radova XI Simpozijum "Savremene tehnologije i privredni razvoj" |
Година | 2015 |
Аутори | Ладислав Василишин, Наташа Лакић - Каралић, Горан Вучић, Boško Petković и Ђорђе Војиновић |
Страница од | 117 |
Страница до | 126 |
Quality Parameters of Semi Durable Pork Products on the Market of the Republic of Srpska
Научни скуп | 11th Symposium „Novel Technologies and Economic Development“ |
---|---|
Publikacija | Book of Abstracts, 11th Symposium „Novel Technologies and Economic Development“, Leskovac, Serbia |
Година | 2015 |
Аутори | Kristina Milojčić, Mladen Pajević, Божана Оџаковић и Горан Вучић |
Страница од | p |
Страница до | 91 |
The influence of different nutrition levels on the growth characteristics and meat texture of the rainbow trout (Oncorhynshus mykiss Wal.)
Научни скуп | VII International Conference "WATER&FISH" |
---|---|
Publikacija | Conference proceedings |
Година | 2015 |
Аутори | Небојша Савић, Биљана Рогић, Миланка Дринић, Горан Вучић, Божо Важић и Александар Краљ |
Страница од | 457 |
Страница до | 463 |
Веб адреса | http://www.cefah.agrif.bg.ac.rs/download/Water%20&%20Fish%202015.pdf |
IV međunarodni kongres “Inženjerstvo, ekologija i materijali u procesnoj industriji”
Научни скуп | IV međunarodni kongres “Inženjerstvo, ekologija i materijali u procesnoj industriji” |
---|---|
DOI | 10.7251/EEMSR1501193M |
Publikacija | Efekti tehnoloških procesa na fizičko-hemijske osobine tradicionalno i industrijski proizvedenih svinjskih pečenica |
Година | 2015 |
Аутори | Горан Вучић, Kristina Milojčić, Milena Bjelanović, Aleksandra Martinović и Bjorg Egelandsdal |
Страница од | 1 |
Страница до | 1288 |
Веб адреса | www.tfzv.org |
Gas chromatographic characterization of key volatile components in sheep adipose tissue
Научни скуп | FoodTech |
---|---|
Publikacija | Abstract book |
Година | 2014 |
Аутори | Горан Вучић, Vladana Grabež, Milena Bjelanović, Vladimir Tomović, Aleksandra Martinović и Bjorg Egelandsdal |
Dry cured sheep/lamb meat: norwegian birkebeiner “fenalår” compared with sheep pastrma from bosnia & herzegovina and montenegro
Научни скуп | 60th International Congress of Meat science and technology |
---|---|
Година | 2014 |
Аутори | Горан Вучић, Bjorg Egelandsdal, Sandra Stojković, Vladana Grabež, Milena Bjelanović, Aleksandra Martinović, E.B. Pallin и Per Berg |
Shelf-life extension of fresh beef steaks by gaseous ozonation
Научни скуп | savjetovanje hemičara i tehnologa rs |
---|---|
Publikacija | The book of abstrakts |
Година | 2013 |
Аутори | Горан Вучић и Maria Iosune Cantalejo |
Страница од | 93 |
Classification of sheep and lamb carcasses by the SEUROP system and the current state of the classification system in B&H
Научни скуп | 10th Conference of Chemists, Technologists and Enviromentalist of Republic of Srpska |
---|---|
Publikacija | The book of abstrakts |
Година | 2013 |
Аутори | Горан Вучић, Milena Bjelanović, Bjorg Egelandsdal, Božo Važić, Biljana Rogić, Slobodan Momić, Halvor Mikaelsen и D. Sarajlić |
Determining the difference in the quality of meat and quality characteristics between norwegian white sheep and western balkan pramenka sheep
Научни скуп | 10th Conference of Chemists, Technologists and Enviromentalist of Republic of Srpska |
---|---|
Publikacija | The book of abstrakts |
Година | 2013 |
Аутори | Горан Вучић, Milena Bjelanović, Bjorg Egelandsdal, Božo Važić и Per Berg |
Страница од | 83 |
Change of pH value, water activity and microbiological status of minced meat for burgers during its shelf life
Научни скуп | X Savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske |
---|---|
Publikacija | Zbornik izvoda radova |
Година | 2013 |
Аутори | Горан Вучић |
Страница од | 92 |
Uticaj biljnih vlakana na teksturu i senzorna svojstva funkcionalnih barenih kobasica
Научни скуп | X Simpozijumu „Savremene tehnologije i privredni razvoj |
---|---|
Publikacija | Savremene tehnologije |
Година | 2013 |
Аутори | Горан Вучић, Radoslav Grujić, Slavica Grujić, Milan Vukić и Božana Odžaković |
Страница од | 05 |
Страница до | 10 |
Comparison of meat and quality characteristics between norwegian white sheep and western balkan pramenka sheep
Научни скуп | 59th International Congress of Meat Science and Technology |
---|---|
Година | 2013 |
Аутори | Milena Bjelanović, Горан Вучић, božidarka marković, Per Berg и Bjorg Egelandsdal |
Реолошка својства као параметар за утврђивање квалитета и прихватљивости прехрамбених производа
Научни скуп | Prvi naučno-stručni skup 5 juni Svjetski dan zaštite okoliša |
---|---|
Година | 2013 |
Аутори | Радослав Грујић, Горан Вучић и Жељка Марјановић-Балабан |
Polifosfati u proizvodima od mesa
Научни скуп | IX Savjetovanje hemičara i tehnologa Republike srpske, Banja Luka |
---|---|
Publikacija | Zbornik radova ,IX savjetovanje hemičarai tehnologa Republike Srpske, Banja Luka |
Година | 2010 |
Аутори | Сандра Петковић, Сњежана Мандић, Vladana Grabež, Ана Велемир и Горан Вучић |
Страница од | 326 |
Страница до | 334 |
Uticaj gasovitog ozona na hemijski sastav sirovog mesa od goveda
Научни скуп | Prvi međunarodni kongres "Ekologija, zdravlje, rad, sport" |
---|---|
Publikacija | Zbornik radova, Prvi međunarodni kongres "Ekologija, zdravlje, rad, sport", Banja Luka, I - II |
Година | 2006 |
Аутори | Горан Вучић, Jesus Maria Cantalejo, Radoslav Grujić и Сњежана Мандић |
Страница од | 304 |
Страница до | 311 |
Rasprostranjenost toksigenih plijesni u industriji mesa
Научни скуп | Prvi međunarodni kongres"Ekologija, zdravlje, rad, sport" |
---|---|
Publikacija | Zbornik radova, Prvi međunarodni kongres "Ekologija, zdravlje, rad, sport", Banja Luka, I-II |
Година | 2006 |
Аутори | Сњежана Мандић, Radoslav Grujić и Горан Вучић |
Страница од | 345 |
Страница до | 348 |
Definisanje karakteristika kvaliteta crnog vina ˝Vranac˝ proizvedenog u regionu Banje Luke.
Научни скуп | Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, |
---|---|
Publikacija | Zbornik apstrakta, Prvi međunarodni kongres “Ekologija, zdravlje, rad, sport”, 08-11.06.2006. Banja Luka, BiH |
Година | 2006 |
Аутори | Славица Грујић, Горан Вучић и Nebojša Milovanović |
Страница од | 95 |
Страница до | 97 |
Kvalitet sirovog mlijeka i nekih proizvoda od mlijeka dobijenih od gatačkog govečeta
Научни скуп | Prvi međunarodni kongres "Ekologija, zdravlje, rad, sport" |
---|---|
Publikacija | Zbornik apstrakta |
Година | 2006 |
Аутори | Горан Вучић, Radoslav Grujić, Barbara Grzywacz, Maria Feligini и G. Enne |
Страница од | 71 |
Uporedna analiza nekih dijeta za smanjenje tjelesne mase
Научни скуп | VI simpozijum "Savremene tehnologije i privredni razvoj" |
---|---|
Publikacija | Zbornik radova 14 |
Година | 2005 |
Аутори | Горан Вучић, Nataša Tadić и Radoslav Grujić |
Страница од | 148 |
Страница до | 158 |
Pakovanje polutvrdog niskomasnog sira u modifikovanoj atmosferi
Научни скуп | VI Simpozijum "Savremene tehnologije i privredni razvoj" |
---|---|
Publikacija | Zbornik radova 14 |
Година | 2005 |
Аутори | Горан Вучић, Radoslav Grujić и Vesna Tepić |
Страница од | 170 |
Страница до | 181 |
Promjena boje i pH kod makrokonfekcioniranog mesa od govedine tretiranog ozonom
Научни скуп | Međunarodno 53. Savetovanje Industrije mesa, Vrnjačaka Banja |
---|---|
Publikacija | Zbornik kratkih sadržaja, Međunarodno 53. Savetovanje industrije mesa, Novi integralni pristup bezbednosti mesa i proizvoda od mesa, Vrnjačka Banja |
Година | 2005 |
Аутори | Jesus Maria Cantalejo, Radoslav Grujić, Сњежана Мандић и Горан Вучић |
Страница од | 43 |
Страница до | 45 |
Average satisfaction of daily needs for mineral substances by consuming meat and meat products,
Научни скуп | The 6th XENOBIOTIC METABOLISM AND TOXICITY WORKSHOP OF BALKAN COUNTRIES |
---|---|
Publikacija | Scripta Medica 1, The proceedings of the 6th Xenobiotic metabolism and toxicity workshop of Balkan Countries, 35 |
Година | 2004 |
Аутори | Snježana Mandić, Славица Грујић и Горан Вучић |
Страница од | 30 |
Страница до | 31 |
Sadržaj nekih mikroelemenata u prehrambenim proizvodima na području banjalučkog tržišta
Научни скуп | Treći kongres Farmaceuta Jugoslavije, Beograd |
---|---|
Publikacija | Arhiv za farmaciju, Treći kongres farmaceuta Jugoslavije sa međunarodnim učešćem, Beograd, Novi horizonti u farmaciji, Apstrakt,4 |
Година | 2002 |
Аутори | Radenko Đurica, Radoslav Grujić, Сњежана Мандић и Горан Вучић |
Страница од | 738 |
Страница до | 739 |
The Impact of Geographical Origin of Honey to its Physical and Chemical Characteristics
Научни скуп | 2. CONGRESO ESPANOL DR INGENIERIA DE ALIMENTOS, Processing SESION DE PROPIEDADES FICIAS |
---|---|
Publikacija | Proceedings of 2. CONGRESO ESPANOL DR INGENIERIA DE ALIMENTOS, Processing SESION DE PROPIEDADES FICIAS, Universitat de Lleida, España Sept. 2002, PF-43 |
Година | 2002 |
Аутори | Славица Грујић, E. Fons-Sole и Горан Вучић |
Страница од | PF-43 |
Остали радови
UTICAJ TEHNOLOŠKIH POSTUPAKA NA BOJU I KVALITET SALAMURENIH PROIZVODA OD MESA
Издавач | Univerzitet u Banjoj Luci, Tehnološki fakultet |
---|---|
Година | 2015 |
Аутори | Горан Вучић |
Страница од | 1 |
Страница до | 231 |
Optimizacija uslova za primjenu ozona u svrhu produženja održivosti makro konfekcioniranog mesa od goveda
Издавач | univerzitet u banjoj luci, tehnološki fakultet |
---|---|
Година | 2005 |
Аутори | Горан Вучић |
Књиге и монографије
Квалитет рада испитних лабораторија за контролу квалитета животних намирница
Издавач | Универзитет у Бањој Луци: Технолошки факултет Универзитета у Бањој Луци |
---|---|
ISBN | 978-99976-49-75-1 |
Година | 2025 |
Аутори | Горан Вучић и Ладислав Василишин |
Тип | уџбеник |
Број страна | 219 |
Инструменталне методе анализа животних намирница
Издавач | Универзитет у Бањој Луци : Технолошки факултет Универзитета у Бањој Луци |
---|---|
ISBN | 978-99976-49-77-5 |
Година | 2025 |
Аутори | Горан Вучић и Ладислав Василишин |
Тип | уџбеник |
Tehnološke operacije u prehrambenoj tehnologji zbirka zadataka
Издавач | Univerzitet u Banjoj Luci, Tehnološki fakultet, Banja Luka |
---|---|
ISBN | 978-99938-54-77-7 |
Година | 2019 |
Аутори | Ладислав Василишин и Горан Вучић |
Тип | помоћни уџбеник |
Број страна | 176 |
Kontrola kvaliteta mesa i proizvoda od mesa
Издавач | Tehnološki fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci |
---|---|
ISBN | 978-99938-54-46-3 |
Година | 2013 |
Аутори | Сњежана Мандић, Горан Вучић и Сандра Петковић |
Тип | помоћни уџбеник |
Број страна | 74 |
Savremene tehnologije i bezbjednost namirnica
Издавач | Univerzitet u Banjoj Luci |
---|---|
ISBN | ISBN 99938-54-01-8 |
Година | 2005 |
Аутори | Горан Вучић, Драгољуб Мирјанић и Бланка Шкипина |
Тип | помоћни уџбеник |
Број страна | 77 |
Пројекти
Остали
Развој сензорно прихватљиве мјешавине одабраних зачинских биљака са побољшаним биолошким потенцијалом
Зачини представљају значајну групу прехрамбених производа од великог значаја у свакодневној исхрани човјека као и прехрамбеној индустрији, а који се углавном користе за побољшање сензорних карактеристика хране. Осим тога, чињеница је да зачини испољавају позитивне ефекте на људско здравље, укључујући антидијабетичке, антиканцерогене, хепатопротективне, антиоксидативне и антимикробне активности...
Број пројекта | 1251182 |
---|---|
Статус | Активан |
Тип пројекта | Национални - остали |
Организациона јединица | Технолошки факултет |
Руководилац | проф. др Горан Вучић |
Пројектни тим | Станиша Латиновић, ма проф. др Божана Оџаковић доц. др Маја Милијаш Марина Ракановић Клопић, ма проф. др Ладислав Василишин проф. др Мирјана Жабић |
Финансијер | Министарство за научнотехнолошки развој и високо обарзовање Републике Српске |
Почетак реализације | 01.02.2024. |
Завршетак пројекта | 01.02.2025. |
Вредност пројекта | 4571.0 БАМ |
Развој нутритивно обогаћених пекарских производа додатком отпада који настаје прерадом бундеве
У посљедње вријеме, сјеменке су препознате као додаци биљног поријекла од великог значаја за обогаћивање производа. Иако се сјеменке бундеве генерално сматрају као пољопривредни или индустријски отпад, многе студије показују да оне могу имати врло битну улогу: редукују ризик појаве канцера и инфекција, смањују ниво холестерола и глукозе у крви, ублажавају депресију,превенирају поремећаје простате и мокраћног мјехура, имају хепатопротективну улогу. Током екстракције уља из бундевиних сјеменки...
Број пројекта | 1251295 |
---|---|
Статус | Активан |
Тип пројекта | Национални - остали |
Организациона јединица | Технолошки факултет |
Руководилац | проф. др Ладислав Василишин |
Пројектни тим | проф. др Божана Оџаковић Станиша Латиновић, ма Биљана Пећанин проф. др Горан Вучић проф. др Мирјана Жабић доц. мр Наташа Лакић - Каралић |
Финансијер | Министарство за научнотехнолошки развој и високо обарзовање Републике Српске |
Почетак реализације | 01.04.2025. |
Завршетак пројекта | 30.04.2026. |
Вредност пројекта | 6000.0 БАМ |
„Физичко-хемијска својства, текстура и испарљиве компоненте традиционално произведеног овчијег сувог меса – пастрме“
У оквиру овoг пројекта пратио би се физичко-хемијски састав свјежег овчијег меса које потиче од различитих анатомских регија животиње: са бута, плећке и леђа, а које је намијењено за производњу аутохтоног сувомеснатог производа од овчијег меса...
Број пројекта | 1251129 |
---|---|
Статус | Неактиван |
Тип пројекта | Национални научноистраживачки |
Организациона јединица | Технолошки факултет |
Руководилац | проф. др Сњежана Мандић |
Пројектни тим | проф. др Божо Важић проф. др Горан Вучић др Ана Велемир |
Финансијер | Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво |
Почетак реализације | 01.12.2014. |
Завршетак пројекта | 01.12.2016. |
Вредност пројекта | 10900.0 БАМ |
Припрема и пријављивања пројектног приједлога на програм Европске уније - ЕУРЕКА
Основни циљ овог пројекта јесте пријава пројектног / пројектних приједлога за ЕUREKA пројекте, од стране наставног особља са Технолошког факултета.
Број пројекта | 1251133 |
---|---|
Статус | Неактиван |
Тип пројекта | Национални - остали |
Организациона јединица | Технолошки факултет |
Руководилац | проф. др Борислав Малиновић |
Пројектни тим | проф. др Горан Вучић проф. др Рада Петровић проф. др Ладислав Василишин Тијана Ђуричић, ма доц. др Ђорђе Војиновић |
Финансијер | Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво |
Почетак реализације | 01.12.2019. |
Завршетак пројекта | 25.01.2021. |
Вредност пројекта | 5180.0 БАМ |